Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik heb zelfs nog geld tegoed van Wetteren”

Voetbal3de amateurklasse A - Koen Stabel Mariekerke

Met een trip naar leider FC Wetteren keert Koen Stabel terug naar de ploeg waar hij in het seizoen 2014-2015 actief was, zij het bij de toen nog niet gefusioneerde vierdeklasser Standaard Wetteren.

“Al bewaar ik er weinig goede herinneringen aan”, vertelt de middenvelder. “De toenmalige trainer (Henk Houwaart, red.) had het niet echt voor mij, waardoor ik er weinig speelde. Bovendien kampte de ploeg met financiële problemen. Ik heb zelfs nog altijd geld van hen tegoed. Ik ging er dus weg met een slecht gevoel. Bijna de hele ploeg vertrok er na dat seizoen, dus veel volk ken ik er niet meer. Dat alles maakte de verre verplaatsingen vanuit Bornem nog zwaarder.”

Een driepunter zou Koen Stabel dan ook zoet smaken, al zal dat door de recente 21 op 21 van de trotse leider geen sinecure zijn.

“Met amper acht tegendoelpunten kunnen ze rekenen op een sterke defensieve organisatie. Als je er dan telkens eentje kan maken, dan win je heel vaak. Al hebben ze verder ook nog enkele behendige voetballers in hun rangen. Toch hoop ik dat een voetballende ploeg als Wetteren op hun grote veld ons beter zal liggen dan het vechtvoetbal dat we dit seizoen al vaak moesten aangaan. Voor ons is een zege alleszins welkom, want met al die gelijke spelen schieten we maar weinig op.”