Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Nieuwe Amerikaan Corey Hawkins debuteert bij Giants in derby

basketbaleuromillions leaguekangoeroes willebroek- port of antwerp giants (zaterdag 20.30u)

Hoogspanning vanavond (20.30u) in sporthal De Schalk. Kangoeroes Willebroek ontvangt Port of Antwerp Giants. De Rupelploeg droomt van een stunt en een allereerste zege ooit tegen de Giants, dat met de nieuwe Amerikaan Corey Hawkins in de ploeg op winst rekent en zo alleen leider wil blijven.

Nog geen Ryan Anderson (knie) bij Port of Antwerp Giants, maar de 25-jarige Corey Hawkins is dus wel van de partij. De Amerikaanse shooting guard (1m91) arriveerde dinsdag in België en traint sinds woensdag mee. De vervanger van Micah Mason debuteert vanavond. “De club heeft me uitstekend opgevangen”, vertelt hij. “Met vijf landgenoten in de kern verliep de integratie vlot. Ik kende Ryan Anderson nog van mijn universiteitsperiode in de States. Coach Roel Moors maakte ook duidelijk wat hij van mij verwacht.”

“In Italië (Pistoia, Lega A, red.) liep het niet echt lekker. Wat er fout ging? Dat is niet belangrijk. Ik kijk niet achterom en wil de toekomst vooral positief benaderen. Ik was twee zomers bij NBA-ploegen aan de slag en maakte ook een seizoen in de NBA D-League vol. Dat was een avontuur. Uiteraard droom ik zoals elke Amerikaan van een loopbaan in de NBA. Mijn vader speelde er maar liefst dertien seizoenen. Ik weet dus veel van dat wereldje. De focus ligt eerst bij Port of Antwerp Giants. Een club met ambitie die ook Europees actief is. Hier wil ik mijn carrière opnieuw lanceren.”

Kangoeroes 0 op 14 tegen Giants

Kangoeroes Willebroek was nog nooit succesvol tegen de havenploeg. De voorbije vier seizoenen werd - met ook twee nederlagen in de Beker van België - maar liefst 14 keer verloren. Kangoeroes heeft met een 4 op 8 wel zijn beste seizoenstart in eerste klasse ooit en wil zich voor het eerst kwalificeren voor de play-offs. “De Giants hebben samen met Oostende op dit ogenblik de beste ploeg van het land. We wonnen dit seizoen al in Charleroi en in Bergen en dromen stiekem van winst tegen de leider”, aldus Dennis Donkor, net als Randy Oveneke en Anthony Chada ex-Port of Antwerp Giants.