Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© TOM GOYVAERTS

Voetbal2de amateurklasse B - Bjorn Cornelissens Rupel Boom

“Alleen Bocholt heeft ons overklast”

Rupel Boom krijgt zondag het bezoek van Hoogstraten. Na de spraakmakende zege op het veld van leider Thes Sport vorige week hopen de Steenbakkers een nieuwe reeks in te zetten. “Die overwinning op Thes heeft de groep echt deugd gedaan”, stelt Bjorn Cornelissens.

pni

“Na een zwarte maand met slechts één punt uit vier matchen waren we daar echt aan toe. Er begon stilaan wat twijfel in de groep te sluipen. Was die goeie start toeval? Hadden de tegenstrevers ons al door? Dat soort vragen begonnen op te spelen. Nu beseft iedereen opnieuw dat we wel degelijk een sterke ploeg hebben als iedereen top is. Maar de bevestiging moet nu volgen met een goeie prestatie tegen Hoogstraten.”

Jullie hebben nu tegen alle toppers gespeeld. Hoe zwaar weegt Rupel Boom in deze reeks?

Bjorn Cornelissens: “In principe kunnen we iedereen aan. Dat bewezen we door te winnen op Thes, op Londerzeel en op Duffel. Tegen Spouwen-Mopertingen en Berchem verloren we, maar dat vond ik onterecht. Alleen Bocholt heeft ons overklast. Op basis van wat ik zag, is dat de beste ploeg van de reeks. Maar misschien waren we zelf ook gewoon slecht die dag, dat kan ook.”

Hoe gaat het met jou persoonlijk? Je zou last hebben van een rugblessure.

“Ik heb twee hernia’s in de rug en dat zorgt bij momenten voor behoorlijk wat pijn. De voorbije weken had ik soms zelfs wat uitstraling naar mijn benen. Maar een operatie is niet aan de orde. In samenspraak met de kinesist doe ik veel spierversterkende oefeningen. Mijn positie van centrale middenvelder leent zich er niet toe om op halve kracht te spelen, ik moet me dus echt goed verzorgen.”