Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik hoop dat ik in de terugronde nog mooie dingen kan laten zien”

Dries Ventose (Heist, achteraan) zet Kevin Janssens van Dessel onder druk. Foto: smb

“Ik hoop dat ik in de terugronde nog mooie dingen kan laten zien”

Voetbal1ste amateurklasseOudenaarde - KSK Heist (zat. 19.30u) - Dries Ventose put moed uit tweede doelpunt van seizoen

Dit is nog niet het seizoen geweest van Dries Ventose. Met grote verwachtingen kwam hij over van Beerschot Wilrijk, maar vorige week tegen Dessel scoorde hij pas zijn tweede doelpunt.

Het was nog niet je seizoen?

Dries Ventose: “Neen. Ik heb me nog niet voluit kunnen geven. Na mijn overgang van Beerschot Wilrijk pikte ik later aan bij de groep. Ik scoorde een eerste keer tegen Virton, maar enkele dagen later viel ik op training geblesseerd uit met gescheurde ligamenten van de enkel. Dan duurt het een tijd voor je opnieuw wedstrijdklaar bent. Tegen Eisden zat ik voor het eerst weer in de kern, vorige week tegen Dessel had ik een basisplaats beet.”

En je scoorde meteen?

“Ja, maar zo moeilijk was het niet (lacht). Ik had de bal maar binnen te duwen. Ik stond wel op de juiste plaats. Het was mijn tweede goal van het seizoen. Ik hoop dat de trein voor mij nu echt vertrokken is en dat de echte Dries Ventose in de terugronde mooie dingen kan laten zien.”

Vind je dit een leuke reeks om in te voetballen?

“Zeker. Dit is een heel aangename en ontzettend evenwichtige reeks. We kunnen ook een fraai klassement voorleggen. We staan op de zesde plaats en kunnen naar boven kijken, met slechts vijf punten minder dan de derde. Maar verslappen is uit den boze, want we hebben tegelijkertijd slechts vijf punten meer dan de twaalfde.”

Bevalt Heist je als club?

“Zonder twijfel. Er zijn twee grote verschillen met Beerschot: het publiek en de druk. Maar voor de rest zie ik weinig dat helemaal anders is. We trainen vier keer per week en krijgen ondersteuning van het Topsportslab. Er wordt hier vrij professioneel gewerkt.”