Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Niet bezig met die één op negen”

Voetbal2de amateurklasse A - Trainer Bart Selleslags Bornem

Kan Bornem zondag thuis tegen Gullegem het tij keren en na drie weken zonder overwinning nog eens de volle buit pakken? Afgaande op de thuisreputatie wel, maar de statistieken voorspellen weinig goeds.

De spelers wisten het zaterdag na het 2-2 gelijkspel op Sint-Niklaas ook wel: er moet dringend gewonnen worden. Een week na de feiten vinden de Bornemmenaars nog altijd dat ze in Sint-Niklaas bestolen zijn. In elk geval zit Bornem aan één op negen en is het van de tweede naar de achtste plaats gezakt.

“Daar ben ik echt niet mee bezig”, zegt trainer Bart Selleslags. “De uitslagen zeggen niet alles. Tegen Knokke en Aalst haalden we niet ons beste niveau, terwijl dat sterkere ploegen waren. Die nul op zes is normaal. Maar op Sint-Niklaas speelden we een stuk beter en verdienden we meer. Ik heb niet snel commentaar op de scheidsrechter, maar na afloop kon hij zelfs niet zeggen wie die zogenaamde strafschopfout begaan had. Maar als we de lijn kunnen doortrekken, gaan we hoe dan ook snel weer de drie punten pakken.”

Kabba Cham

Dat zou best al tegen Gullegem gebeuren, maar de statistieken spreken dat tegen. Bornem kon in de laatste vier confrontaties niet meer winnen.

Na drie weken zal spits Kabba Cham er wel weer bij zijn. “Kabba was ziek en heeft zelfs in het ziekenhuis gelegen. We hebben hem voldoende recuperatietijd gegeven. Onze drie jongeren (Jente Hermans, Stef Laurens en Jonas Mees, red.) hervatten bij de beloften.”