Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“In deze reeks loop je over niemand heen”

Voetbal2de amateurklasse B - Gianni van den Buijs FC Duffel

Duffel -

Na twee gelijke spelen op rij lonkt FC Duffel naar winst in zijn thuismatch tegen Grimbergen. Met nadien opdrachten tegen Berchem, Bocholt en Thes Sport zou een driepunter zondag niet misstaan.

Grimbergen dreigde geruime tijd een ploeg in nood te zullen worden in de reeks, maar net nu de Brabanders naar Duffel komen afgezakt, hebben ze drie matchen op rij zonder nederlaag achter de kiezen. “Wij legden eenzelfde parcours af, dus treden we allebei na een 5 op 9 in de arena”, weet Gianni van den Buijs. “Ze lijken net op tijd het juiste ritme gevonden te hebben, maar wij willen toch vooral naar onszelf kijken. We moeten deze wedstrijd absoluut winnen in de wetenschap dat er nadien een aartsmoeilijk drieluik volgt met Berchem, Bocholt en Thes Sport. Maar ik verwacht een zware klus. In onze reeks loop je over niemand heen. Dat is al vaker gebleken.”

FC Duffel mocht het vorig weekend nog ondervinden, toen het op bezoek bij het bescheiden Tienen op een doelpuntenloos gelijkspel bleef steken. “Dat zorgde voor een gevoel van twee verloren punten, maar iets is beter dan niets. Voorlopig zitten we helemaal op schema wat onze doelstelling betreft. Om hoger te kunnen mikken, zouden we ook enkele keren lelijk moeten kunnen winnen. Dat gebeurde alleen tegen Zaventem, voor het overige pakten we nergens punten waar we het niet verdienden. Maar kom, we hebben weinig reden tot klagen. Staan we op het einde van het seizoen op onze huidige positie, dan is iedereen tevreden, denk ik.”