Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik hoop dat iedereen mijn vertrek heeft kunnen plaatsen”

Simon Vermeiren (links) en Joren Dehond: geen ploegmaats meer, maar nog altijd even goede vrienden. Foto: VEL

“Ik hoop dat iedereen mijn vertrek heeft kunnen plaatsen”

Voetbal1ste amateurklasseoosterzonen - Beerschot Wilrijk (zaterdag 20.00u) - Simon Vermeiren keert voor de eerste keer terug naar de club die hij eind augustus halsoverkop verliet

Beerschot Wilrijk maakt zich op voor het bezoek aan Oosterzonen. Vooral voor Simon Vermeiren wordt het een speciale wedstrijd. De spits keert vanavond voor het eerst terug naar de ploeg waar hij vorig seizoen furore maakte. Zijn vertrek naar Beerschot Wilrijk ligt nog altijd op de maag in Oosterwijk, maar de vriendschapsband tussen Vemeiren en Joren Dehond (Oosterzonen) bleef intact. Een dubbelgesprek.

Vorig seizoen reed Vermeiren vanuit het Leuvense steevast samen met Joren Dehond naar de trainingen in Oosterwijk. Dat gebeurde ook een week voor de start van de competitie, toen Vermeiren bij Oosterzonen kwam vertellen dat hij naar Beerschot Wilrijk vertrok, waar hij een profcontract zou tekenen.

Simon, hoe is die transfer precies verlopen?

Vermeiren: “Er was al enkele keren sprake geweest van een transfer, maar het werd nooit concreet. Ik wilde mijn job (als leerkracht, red.) blijven combineren met het voetbal bij Oosterzonen en had nooit de intentie om te vertrekken. Tot ik dat aanbod kreeg van Beerschot Wilrijk, een profclub. Zo’n kans mag je niet laten liggen. Ik had het liever op een andere manier afgehandeld, maar soms gaat dat niet. Mentaal was het moeilijk, want ik had een goede band met Oosterzonen.”

Dehond: “Ik herinner me de terugrit naar Leuven die avond. Ik zag aan het gedrag van Simon dat hij zich daar ongemakkelijk bij voelde.”

Was het eerdere vertrek van Placca naar Beerschot Wilrijk voor jou een signaal om ook te vertrekken? Zag je de bui bij Oosterzonen hangen?

Vermeiren: “Dat heeft niet meegespeeld. Oosterzonen heeft voldoende jongens die het vertrek van Placca konden opvangen.”

Joren, zou jij hetzelfde doen als je de kans kreeg?

Dehond: “Dat denk ik wel. Simon heeft behoorlijk wat blessures gehad. Als je dan zo’n aanbod krijgt, moet je daarop ingaan.”

Vermeiren: “Ik heb me de overstap nog niet beklaagd. Beerschot Wilrijk is een prachtige club met een geweldige achterban. Voetbal is nu mijn werk en dat is enorm plezant. Ik heb een goede seizoenstart achter de rug, maar had net een kleine blessure waarvan ik wel helemaal hersteld ben. Ik ben weer honderd procent fit en dat hoop ik een heel seizoen vol te houden.”

Bij Oosterzonen blijven de resultaten voorlopig achterwege. Hoe komt dat, Joren?

Dehond: “Het loopt wat moeilijk in de afwerking. Maar de mentaliteit is uitstekend. Deze situatie doet me denken aan wat ik heb meegemaakt bij Woluwe-Zaventem. Na een start met zes op zes beleefden we een enorm moeilijk seizoen. Maar de wil om te winnen is meer dan ooit aanwezig.”

Vermeiren: “Wij zitten op schema. We verloren nog niet op verplaatsing en slikten daarbij zelfs nog geen enkel doelpunt. We hebben een erg uitgebalanceerde en ervaren kern. Ik vind het wel jammer dat er voor Oosterzonen voorlopig niet meer inzit.”

Wordt er bij Oosterzonen nog vaak verwezen naar het vertrek van Placca en Vermeiren?

Dehond: “Dat gebeurt, maar we moeten ons daar niet achter blijven verschuilen. Dit seizoen creëren we zelfs meer kansen dan vorig jaar. Dat we die meestal missen, ligt niet aan Simon, maar aan onszelf.”

Verwacht je een pittige verwelkoming, Simon?

Vermeiren: “Ik denk het niet, want ik heb in Oosterzonen nog veel goede vrienden. Ik hoop dat iedereen mijn transfer heeft kunnen plaatsen en dat we elkaar de hand kunnen schudden.”

Wat verwachten jullie van de match?

Vermeiren: “Dit is voor mij toch een speciale wedstrijd, vooral ook als je naar vorig jaar kijkt (toen won Oosterzonen met 2-1, red.). Ik ben speelklaar, de keuze is aan de trainer. Ik denk niet dat hij zich zal laten leiden door alles wat er rond de match hangt.”

Dehond: “Tegen Beerschot Wilrijk spelen heeft altijd iets extra’s. Vorig seizoen boekten we vier op zes tegen hen en thuis speelden we een van onze betere wedstrijden.”

Oosterzonen heeft niets te verliezen.

Dehond: “We kunnen ongedwongen spelen en dat speelt in ons voordeel. Volgende week trekken we naar Dessel en het lijkt me moeilijker om daar punten te rapen.”

Vermeiren: “Het klopt dat Oosterzonen met minder druk speelt, daar kunnen zij energie uit putten. Wij moeten winnen en onze ongeslagen reeks gaaf houden.”