Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse bZwarte Leeuw - Berchem Sport (zaterdag 19.30u)

Voor Thomas Vande Velde is koppositie nog niet voldoende: “We moeten Thes onder druk blijven zetten”

Door de schorsing van Roy Mauro ziet trainer De Jonas Roeck zich voor het eerst in enkele weken nog eens verplicht om te sleutelen aan zijn basiself. Hoewel intussen deels tot verdediger omgeschoold, lijkt Thomas Vande Velde de voor de hand liggende keuze als schokbreker naast Jawad Absisan. Berchem gaat vanavond op bezoek bij Zwarte Leeuw.

“De coach weet dat het middenveld mijn eerste positie is”, zegt Vande Velde zelf. “Ik heb altijd op de zes of de acht gespeeld, in die zin zou het dus inderdaad logisch zijn dat ik Roy vervang. Maar het kan natuurlijk altijd anders uitdraaien. De trainer kan ook Tim (Verstraeten, red.) of Greg(ory, Carrez, red.) een rij achteruit trekken. Er is in elk geval nog niets beslist.”

De voorbije weken gingen jij en Joachim De Wilde als een jojo in en uit de basis. Wat zit daar achter?

Vande Velde: “Op de langere termijn zijn we zelfs alle drie als centrale verdediger al eens op de bank beland. Ook Addo dus. De coach vindt ons alle drie even sterk. Ik moet zeggen dat het nooit leuk is om naast de ploeg te vallen, maar het is wel acceptabel zolang het bij roteren blijft. Twee, drie weken na mekaar op de bank zitten zou dan weer een ander paar mouwen zijn.”

Vorige week bouwden jullie een feestje na de zege tegen Londerzeel. Hoe hard leeft die eerste plaats in de groep?

“Maandag hadden we enkel fitnesstraining, zodat we pas woensdag echt met de hele groep weer samen waren. Na de training zijn we nog even blijven praten. De coach was oprecht blij met onze trainingsijver. Het is niet omdat we nu gedeeld eerste staan, dat we op onze lauweren gaan rusten. Nee, we hebben allemaal de bedoeling om daar ook te blijven. Als we Thes onder druk willen zetten, moeten we blijven presteren.”

Waar zie jij Berchem uitkomen?

“Staan we bij de winterstop nog in de top drie, dan mogen we dat niet meer weggeven. Maar veel hangt ook af van de fitheid, natuurlijk. Hoewel we een relatief brede kern hebben, kan het snel gaan als je met twee of drie geblesseerden verder moet. Laat ons er dus maar van uit gaan dat dat niet gebeurt.”