Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse bcappellen - tienen (zondag 15.00u)

Pieter Kempeneers beleefde ooit gouden tijden bij Tienen: “Uit verloren positie nog kampioen gespeeld”

Na het pijnlijke gelijkspel tegen Overijse is de druk bij Cappellen toch weer wat gegroeid. Thuis tegen Tienen moet rood-geel de punten thuishouden, wil het de aansluiting met staartgroep niet verliezen. Vooral voor Pieter Kempeneers wordt het een speciale wedstrijd. Hij speelde bijna zijn hele jeugd voor de Vlaams-Brabanders.

en

Vanaf zijn jeugd is Kempeneers kind aan huis bij KVK Tienen. “Ik speelde er zeven seizoenen, voordat ik bij de U18 overstapte naar eersteklasser OH Leuven. Om meer speelkansen te krijgen, keerde ik dan terug en maakte ik er een ongelofelijk seizoen mee. Vanwege het faillissement van de club moesten we met een puntensaldo van min negen aan het seizoen in bevordering beginnen. De eerste vijf wedstrijden verloren we, zodat we al zeventien punten achterstand telden op de koploper. Vanaf de zesde wedstrijd viel alles in de goede plooi en uiteindelijk speelden we nog kampioen. Ongelofelijk, maar waar. Waarmee ik maar wil zeggen dat we de moed niet mogen opgeven. Het is nooit te laat om een reeksje neer te zetten.”

Door langdurig blessureleed kwam de centrale middenvelder de voorbije twee seizoenen slechts een tiental keren aan de aftrap bij respectievelijk Woluwe- Zaventem en Heist. “Daardoor had ik in het seizoenbegin wat last van overbelasting, met kleine kwaaltjes tot gevolg. Momenteel voel ik me goed in mijn vel. Ik zou dan ook graag mijn steentje bijdragen om morgen de drie punten thuis te houden.”