Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© WAS

volleybaleuromillions leaguemaaseik - topvolley callant antwerpen (zaterdag 20.30u) - Antwerpen van coach Alain Dardenne begint in Maaseik aan zware weken

“Ik ben benieuwd hoever mijn jonge ploeg al staat”

Een eerste echte test vanavond voor Topvolley Callant Antwerpen. Na de goede seizoenstart verdedigt het bij Champions Cupwinnaar Maaseik zijn tweede plaats. De start van een rist zware opdrachten voor de Sinjoren. Van een topper wil trainer Alain Dardenne echter nog niet spreken. “Daarvoor is het nog veel te vroeg. Ik ben vooral benieuwd in welke mate we weerwerk kunnen bieden tegen een van de titelkandidaten.”

marcel bernaerts

“Druk om die tweede plaats te behouden, is er absoluut niet”, zegt Dardenne. “Wat zegt het klassement op dit moment? Niet veel, toch? Er is amper een derde van de competitie afgewerkt. We hebben de wedstrijden gewonnen die we gehoopt hadden te winnen. Deze tegen Maaseik staat niet op dat lijstje.”

Het klinkt alsof de coach realistisch genoeg is om te beseffen dat Maaseik voorlopig nog een maatje te groot is zijn jeugdige Antwerpen.

“We gaan proberen zo veel mogelijk weerwerk te bieden. Er is geen enkele druk. Spelen we een goede wedstrijd, des te beter. Gaan we af, dan is dat ook maar zo. Dan moeten we daar de nodige lessen uittrekken naar de toekomst toe.”

En wat die toekomst betreft, staat Antwerpen voor een zware maand. In de competitie wachten de verplaatsingen naar Maaseik en Aalst. Europees wacht een dubbele confrontatie met het Kroatische Mladost Marina Kastela en in de beker volgen de halve finales tegen ... Maaseik. “Na deze maand kan je een eerste balans opmaken. Deze wedstrijden komen op het juiste moment. We zijn langzaam naar een hoger niveau kunnen groeien en krijgen nu de zware kleppers voor de voeten. Ideaal om nog wat stappen te zetten en top te zijn in die wedstrijd waar het in deze periode toch wel allemaal omdraait: de terugwedstrijd van de halve finales van de beker tegen Maaseik. Die dag (28 december, red.) moeten we kunnen pieken.”