Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Glenn Van der Linden: “Gelijkspel tegen Spouwen-Mopertingen is een les geweest”

Voetbal2de amateurklasse B Rupel Boom - Hoogstraten Zon. 15.00u

In Rupel Boom - Hoogstraten staan misschien wel de twee wisselvalligste ploegen uit de reeks tegenover mekaar. De winnaar nestelt zich steviger in de top vijf.

Terwijl de Rooikens de voorbije weken stap voor stap meer regelmaat in hun prestaties leken te krijgen, zag Rupel Boom zijn goede start (15 op 21) tenietgedaan worden door een 1 op 12. Tot het vorige week ineens met 1-4 won bij leider Thes. “Het is een ploeg met heel veel kwaliteiten en dat is er vorige week duidelijk uitgekomen”, lacht Glenn Van der Linden. “Het kan een heel mooie wedstrijd worden, maar het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd. Omdat we vorige week tegen Spouwen twee punten lieten liggen, moeten we eigenlijk voor de overwinning gaan. Al moet je in Boom soms ook wel tevreden zijn met een punt.”

Het zure puntenverlies tegen Spouwen-Mopertingen, dat vorige week in Hoogstraten in het slotkwartier terugkwam van 2-0 tot 2-2, zit niet meer in het hoofd. “Dat was pijnlijk en is wel een les geweest. Ook al creëer je veel kansen, er moeten er meer afgewerkt worden. En achterin moeten we tot de laatste minuut heel geconcentreerd blijven. Maar goed, het is voorbij. Er zat trouwens heel veel goeds in die wedstrijd en dat moeten we meepakken. Als we dat niveau blijven halen, dan zullen de punten zeker volgen.”