Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Tim Hofstede ruilde profbestaan in voor avontuur bij Zwarte Leeuw: “Ik heb al genoeg getraind voor een heel leven”

Voetbal 2de amateurklasse B Zwarte Leeuw - Berchem zaterdag 19.30u

Zwarte Leeuw begint tegen medeleider Berchem aan een loodzwaar vierluik waarin het vier ploegen uit de top vijf bekampt. “In deze competitie kan je van iedereen winnen”, is Tim Hofstede ambitieus.

Hofstede en co zagen vorig weekend hun wedstrijd in Grimbergen afgelast worden, maar pakten daarvoor negen op negen. "In onze laatste wedstrijd (tegen Tienen, red.) gebeurde dat niet met goed voetbal, maar tegen Duffel was het echt goed en ook in Cappellen hebben we gezien de omstandigheden goed gevoetbald”, aldus Hofstede. “We moeten er vol voor gaan, want in deze competitie kan je van iedereen winnen. De doelman van Berchem (Bruno Appels, red.) was een ploegmaat van mij bij Den Bosch en dat maakt het extra leuk. Hij was een prima ploegmaat, we zijn allebei rustige jongens.”

“Soms ben ik gefrustreerd”

De 27-jarige Hofstede was de voorbije zes seizoenen als prof actief bij de Nederlandse tweedeklasser Den Bosch en kijkt uit naar de affiche tegen Berchem. “In zulke wedstrijden wil ik er echt vol voor gaan. Met alle respect, maar voor de trainingen doe ik het niet meer. Ik heb al genoeg trainingsuren op de teller staan voor een heel leven en ben daar niet altijd gemotiveerd voor. De stap van Den Bosch naar Zwarte Leeuw was een grote stap en dat merk ik aan mezelf. Af en toe ben ik gefrustreerd en denk ik 'tering', maar dat zijn korte momenten. Het heeft ook veel voordelen. We hebben een leuke groep en Zwarte Leeuw is een gezellige club.”

Hofstede speelde de voorbije drie wedstrijden op het middenveld, terwijl hij in Nederland als centrale verdediger acteerde. “De coach had al eens gepolst of ik dat zag zitten, maar hij heeft nog twee wedstrijden gewacht om te wisselen. Ik vind het fijn. Achterin ben je vooral verantwoordelijk voor de spitsen van de tegenstander en op het middenveld kan ik meer invloed uitoefenen. Ik beschouw het als een uitdaging om daar alles naar mijn hand te zetten.”