Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© jos

Voetbal3de amateurklasse B Houtvenne - VV Vosselaar zaterdag 19.30u - Steven Van Braeckel hoopt snel de ban te breken

“Eerste goal zou deugd doen”

Tegen Vosselaar speelt Houtvenne zijn tweede thuiswedstrijd op rij, na het spectaculaire 3-3 gelijkspel tegen KFC Turnhout. Straks willen Steven Van Braeckel en co de drie punten thuis houden.

Jos Braes

“Als we tegen Vosselaar met dezelfde ingesteldheid spelen als vorige zaterdag, dan hoeven we hen niet te vrezen”, zegt Van Braeckel. “Ik verwacht een spannend duel, want Vosselaar valt niet te onderschatten. Zij hielden immers Nijlen in bedwang en boekten op bezoek bij leider Sint-Lenaarts een 0-0 gelijkspel. Dat toont aan dat ze een sterke verdediging hebben. Vosselaar is mij niet echt vreemd, ik speelde er al tegen met Everbeur en Oosterzonen en Pieter Engelen ken ik nog van bij de jeugd in Geel. We moeten onze thuisreputatie in ere houden. Vosselaar kon nog niet winnen op verplaatsing, maar net daar schuilt het gevaar.”

Van Braeckel ziet dit seizoen een erg evenwaardige reeks. “Negen ploegen staan op een zakdoek bij elkaar. Wie tweemaal op rij verliest, zakt naar de kelder van het klassement. Het behoud was ons doel, maar ondertussen staan we al mooi zevende, met een inhaalwedstrijd tegen Pelt te goed. Tegen de top drie behaalden we een mooie vier op negen. Voor de winterstop spelen we nog vier thuiswedstrijden en daarin zouden we minstens zes punten moeten pakken, te beginnen tegen Vosselaar.”

Allemaal fraai, en toch knaagt er iets bij Van Braeckel: hij scoorde dit seizoen nog niet. “Dat komt doordat ik iets meer teruggetrokken speel. Het zou veel deugd doen om een eerste doelpunt te maken. Misschien lukt het al tegen Vosselaar. We hebben dit seizoen een heel ander team, het is een leuke groep die ook de nodige ernst kan opbrengen. Iedereen werkt voor elkaar. Ook tegen Vosselaar zal de motivatie niet ontbreken.”