Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse B Sint-Lenaarts - Eppegem zat. 19.30u

Yannick Verlinden panikeert niet na één op zes: “Je kan moeilijk een heel seizoen alles winnen”

Na de magere één op zes hoopt Sint-Lenaarts zaterdag weer met de zege aan te knopen. Het moet daarvoor op eigen veld voorbij Eppegem. Het vertrouwen van Yannick Verlinden en co is na die twee mindere wedstrijden zeker nog niet aangetast. “We gaan nu niet plots beginnen te panikeren.”

wp

0-0 tegen Vosselaar en 2-0 verlies in Leopoldsburg: het eerste dipje van Sint-Lenaarts lijkt een feit. Maar van paniek bij de spelers is geen sprake. “We maken ons absoluut nog geen zorgen”, zegt Verlinden. “Het waren gewoon twee mindere wedstrijden. We hebben nog altijd een bonus van drie punten op onze eerste achtervolger (Diegem, red.). Er is geen vuiltje aan de lucht. Je kan moeilijk een heel seizoen alles winnen. Hoe meer je wint, hoe dichter het eerste verlies nadert. We liggen nog altijd op schema, alleen het resultaat viel de voorbije twee weken tegen. Om dan al te panikeren, kom nou.”

Een zege zou de woorden van Verlinden meteen kracht kunnen bijzetten. Al wil de centrale verdediger Eppegem absoluut niet onderschatten. “Ze zijn gepromoveerd uit eerste provinciale en ik ken ze zelf dan ook niet zo goed. Maar onze coach zag ze vorige week aan het werk en blijkbaar is het toch geen onaardige ploeg. Ze wonnen met 2-0 van Helson Helchteren en lieten daarbij prima voetbal zijn. Wij zijn dus op onze hoede”, zegt Verlinden.

Met Mirko Gajanovic hebben de Eppegemnaars ook een speler in de rangen die de weg naar doel gemakkelijk weet te vinden. De spits schoot dit seizoen al zes keer raak. Verlinden: “We kennen het gevaar, maar zijn erop ingesteld. Nee, ik heb echt een goed gevoel bij deze wedstrijd. Ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop.”