Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Sofie Van Accom maakt kans op selectie voor EK: “Het EK is geen echt doel”

VeldlopenCrosscup Roeselare

Sofie Van Accom maakt kans om zich zondag in de Crosscup van Roeselare te plaatsen voor het EK cross in Chia (Sardinië) op 11 december. Toch voelt de atlete uit Olen geen extra druk voor de wedstrijd.

Tot op heden verloopt de Crosscup-campagne van Van Accom zeer goed. In de tussenstand staat ze derde na Louise Carton en Zenobie Vangansbeke. Op de Relays (23 oktober) klokte ze op haar aflossing de snelste tijd van alle deelneemsters en in Mol (6 november) werd ze derde Belgische op een parcours dat haar niet echt ligt. Ze kijkt dan ook met vertrouwen uit naar Roeselare.

“Veel hangt in Roeselare altijd af van hoe de omloop erbij ligt. Als het er modderig is, is dat niet echt in mijn voordeel”, vertelt Van Accom. “Snelle omlopen zoals Tilburg of Rotselaar liggen me veel beter. Het zou mooi zijn mocht ik me kunnen plaatsen voor het EK, maar het is geen doel op zich. De winter staat voor mij volledig in het teken van het zomerseizoen.”

“Maar mocht er toch een selectie voor het EK uit de bus komen, sla ik dat zeker niet af. Dat is altijd een mooie kans om ervaring op te doen. Veel zal ook afhangen van het feit of er een volledige ploeg naar het EK wordt gestuurd of niet.”

De selectiecommissie kan beslissen om een volledige ploeg (4 atleten) of om slechts één atlete af te vaardigen. Maandagavond wordt de selectie bekendgemaakt.