Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Eindzege wenkt voor Stijn Huys

Stijn Huys. Foto: jos

Eindzege wenkt voor Stijn Huys

Veldrijdende nieuwsblad moedige veldrijder trofee lichtaart

Stijn Huys start zaterdag in Lichtaart als leider in de manche van De Nieuwsblad Moedige Veldrijder Trofee. Een stek in de top vijf moet voor hem volstaan voor eindwinst.

“Vorig weekend werd ik vierde in het Oost-Vlaamse Uitbergen”, zegt Stijn Huys. “Iets voorbij halfweg verloor ik de voeling vooraan. Voordien was ik wat ziek, maar het resultaat in Uitbergen gaf me vertrouwen.”

“Met Lichtaart, Boortmeerbeek en Meer zijn er nog drie manches te rijden in De Moedige Veldrijder, en de omloop in Lichtaart ligt me het minst, met zijn vele bochten en weinig rechte stukken. Vorig jaar was ik er derde na winnaar Yorben Van Tichelt en Ingmar Uytdewilligen. Hopelijk ga ik niet opnieuw onderuit in de zandbak. Het eindklassement is mijn doel. Wie in Lichtaart gaat winnen? Dat is koffiedik kijken. Uytdewilligen en Kevin Cant zijn ook kanshebbers. We gaan elkaar opnieuw sportief de duivel aandoen en er een spannende wedstrijd van maken.”

Jens Gys

Ook Jens Gys uit Gierle doet nog mee voor het eindpodium. De renner van het Zannata Consulting Cycling Team finishte al vier keer in de top tien in De Nieuwsblad Moedige Veldrijder Trofee en dankt daaraan zijn derde plaats in het klassement. “Die wil ik veiligstellen en Kevin Cant en Wouter Goosen achter mij houden”, zegt Gys. “Ik mik opnieuw op een plaats in de top tien, maar zo dicht bij huis mag het gerust iets meer zijn. Het zal erop aankomen om me niet te laten wegdrummen bij de start en meteen mee vooraan te zitten. Tot op heden ben ik best tevreden over mijn seizoen.”

Bij de juniores blijft het spannend tussen leider Jarno Bellens en Sander Lemmens. Bij de nieuwelingen staat Herentalsenaar Wout Vervoort riant op kop. Witse Meeussen, de winnaar in Rijkevorsel, doet niet mee aan het klassement.