Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse B - Olivier Vertommen City Pirates

“Ik blijf ervan overtuigd dat resultaten komen”

Na de vlotte 6-1 zege tegen RC Mechelen is de storm weer even gaan liggen in Merksem. In Diest moet de bevestiging volgen, dat beseft ook Olivier Vertommen.

“De zege tegen RC Mechelen was echt wel nodig”, zegt Vertommen. “De neuzen stonden weer in dezelfde richting en dat was toch alweer een tijd geleden. Er zijn stappen in de goede richting gezet. Toch een opluchting, zeker na die één op twaalf. Dat we het vel van de coach hebben gered? Misschien, maar ik denk ook dat het in de hoofden van de spelers zat. Dat gaat er niet zomaar uit, maar we zijn alvast op de goede weg.”

Vertommen kwam over van Zwarte Leeuw, terwijl die club promoveerde naar de tweede amateurklasse. Waarom dan toch de overstap naar Merksem? “Ik voelde me zeker nog goed in Rijkevorsel, maar de ambities van City Pirates lagen zoals altijd hoog. Bovendien woon ik ook vlakbij bij de club. Tel daar het feit bij dat City Pirates echt veel interesse toonde en de keuze was snel gemaakt. Al zijn er ondertussen toch ook al wat twijfels gerezen door de mindere resultaten. Ik blijf er echter van overtuigd dat die gaan komen. Hopelijk zijn we na die thuiszege tegen RC Mechelen vertrokken voor een reeks. Na die 6-1 kunnen we de wedstrijd met een goed gevoel starten.”