Klanten Invincible laten zich leiden door chef: “Kenny, wat gaan w’eten?”

Print

Kenny Burssens en zijn echtgenote Wendy. Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

Chef-kok Kenny Burssens van restaurant Invincible laat zich elke dag leiden door het aanbod van groenten en vlees of vis. “Ik weet nooit op voorhand wat ze zullen meebrengen.”

Chef-kok Kenny Burssens wacht af wat zijn leveranciers van groenten, vlees en vis hem zullen brengen. “Wim Maes van Cook and Herb in Schoten levert tweemaal per week groenten en brengt mee wat rijp is. Ik weet dus nooit op voorhand wat hij zal bijhebben. Dat is een verrijking en het inspireert vind ik.”

Ook op vlak van vlees werkt Kenny atypisch. “Voor mij geen hazenrug, maar de hele polderhaas, die overigens niet veel meer kost dan de rug apart. Maar dan heb ik ook de billen en de schouders om worst te maken. Met de rest bereid ik een sterke wildsaus.”

“Van een hert koop ik evenmin alleen de filets, maar het hele beest. Zo kan ik nog patés en ragout maken. Trouwens, die zelf gemaakte patés en confituren verkopen we ook om mee te nemen.”

Als je zo werkt, is het logisch dat de kaart dagelijks verandert. “Onze klanten hebben zich daar ook in gevonden. Velen komen binnen en vragen: ‘Wat gaan w’eten vandaag, Kenny?’ gevolgd door ‘Wat drinken w’erbij?’ Dat vertrouwen bezorgt me wel een heel fijn gevoel.”

www.Invincible.be, zaterdag en zondag gesloten.

Lees meer over Kenny Burssens en Invincible in Gazet van Antwerpen van zaterdag

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio