© AFP

Standard-speler langer in Spanje

Benito Raman loopt schedelbreuk en hersenschudding op

Standard-speler Benito Raman heeft donderdag in het duel tegen Celta de Vigo op de vijfde speeldag in groep G van de Europa League een schedelbreuk en een hersenschudding opgelopen. Dat heeft het onderzoek in het plaatselijke ziekenhuis uitgewezen, zo maakte Standard vrijdag bekend.

Raman werd in het slot van de partij zwaar aan het hoofd geraakt door de elleboog van doelman Blanco. Zijn wedstrijd eindigde met een steunkraag en een draagberrie. Terwijl zijn ploegmaats na het 1-1 gelijkspel in Noord-Spanje naar huis terugkeerden, moest Raman in Vigo achterblijven.

“Onderzoek bracht een breuk van het frontale bot en een hersenschudding aan het licht”, lieten de Rouches vrijdagmiddag weten. “De duur van zijn onbeschikbaarheid zal bekend geraken na enkele bijkomende onderzoeken.” Raman liet later via Twitter weten dat hij zaterdag terugkeert naar België.

Donderdagavond zag Raman het zelf nochtans beter zitten: “Alles in orde!”, zo tweette de aanvaller met een genaaide wonde tussen de wenkbrauwen. Dat bleek dus toch een kleine onderschatting...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Benito Raman stelt iedereen gerust na pijnlijke botsing: “Alles in orde!”

Het was geen prettig zicht tijdens Celta Vigo - Standard. In de slotfase botste Standard-speler Benito Raman stevig met Celta-doelman Blanco. Hij verliet met een brace om de nek en een bloedend voorhoofd het veld op een draagberrie, maar stelde even later iedereen gerust. “Alles in orde!”, zo tweette de aanvaller met een genaaide wonde tussen de wenkbrauwen.

Sterk Standard speelt gelijk bij Celta en mag hopen op volgende ronde

© Photo News

Standard heeft zijn Europese droom levend gehouden na een 1-1 gelijkspel op het veld van Celta de Vigo. Het leek er lang op dat de Rouches met 1-0 de boot zouden ingaan in Spanje en dus Europees uitgeschakeld zouden zijn. Tien minuten voor tijd maakte Laifis de oververdiende gelijkmaker voor een sterk Standard, dat zou nog altijd meedingt naar Europese overwintering. De beslissing valt op de slotspeeldag, dan ontvangt Standard groepswinnaar Ajax.

Kort voor de aftrap kreeg Standard een flinke dreun te verwerken. De FIFA had beslist dat linksback Darwin Andrade dan toch vier maanden geschorst is na een onrechtmatige transfer twee jaar geleden. Daardoor kwam Fiore aan de aftrap, voorin werd er vooral gekeken naar uitblinker Belfodil om voor de doelpunten te zorgen. Doelman Hubert behield zijn plaats onder de lat. Bij Celta Vigo moest Theo Bongonda zich tevreden stellen met een plaats op de bank.

Efficiënt Celta

In de gietende regen kwam thuisploeg Celta het best uit de startblokken. Al na vijf minuten trapte de Zweed Guidetti de bal overhoeks tegen de buitenkant van de paal. Het was een eerste waarschuwing, maar Standard kreeg in de beginfase geen greep op een vinnig Celta. Drie minuten later stond het dan toch 1-0 voor de Spanjaarden, na een knappe individuele actie van Iago Aspas.

Na die 1-0 schoot Standard dan toch wakker. Belfodil kreeg enkele kleine kansjes, maar daar had Celta-doelman Blanco weinig moeite mee. Orlando Sa leek meer succes te hebben acht minuten voor de rust, maar de kopbal van de Portugees strandde op de paal. Net niet voor Standard, het verhaal van de eerste helft.

Raman afgevoerd

De warme koffie halfweg bracht geen zoden aan de dijk, want het was wachten tot het slotkwartier vooraleer de kabbelende tweede helft echt losbrak. Standard duwde het gaspedaal in, maar doelman Blanco onderscheidde zich met enkele goede reddingen. Tien minuten voor tijd viel dan toch de verdiende gelijkmaker, Laifis kopte slim een ingestudeerde hoekschop via de binnenkant van de paal in doel.

In de slotfase viel Benito Raman nog uit na een stevige botsing, hij werd van het veld gedragen met een stevige brace rond de nek en een bloedneus. In de toegevoegde tijd moest Celta nog met tien verder na een tweede geel voor doelpuntenmaker Aspas, maar de winning goal voor Standard bleef uit. Het moet nu op de slotspeeldag tegen Ajax de volgende ronde proberen veiligstellen. Standard heeft zijn eigen lot in handen.

MEER OVER Standard de Liège

Meer sportnieuws