Nieuwe Elisabethzaal klaar voor feestelijk openingsweekend

Print

Foto: Elisabeth Center Antwerpen

Antwerpen / Antwerpen 2018 - In Antwerpen opent de nieuwe Koningin Elisbethzaal dit weekend de deuren na drie jaar van verbouwingen. Ze vormt het hart van het nieuwe congrescentrum Elisabeth Center Antwerp. Een heel weekend wordt de nieuwe Antwerpse trekpleister gelanceerd met concerten.

Tussen de glunderende gezichten bij de opening vrijdag, vallen er toch twee extra op: algemeen directeur van de zaal Dries Herpoelaert en intendant van deFilharmonie Joost Maegerman. Deze zaal wordt de thuisbasis van deFilharmonie. “Na zestig jaar komen we echt thuis”, reageert hij.

De ingang langs de Marmeren Zaal is meteen erg indrukwekkend. Die is vastgeknoopt aan de Elisabethzaal via het Atrium, een lichtstraat met een gigantische koepel als dak. Het kijkt uit op de foyer waarin je de Elisabethzaal ziet zweven. Langs buiten ziet die er hypermodern uit met spiegelmuren en rode erkers. 

De aanvankelijke plannen voor de Elisabethzaal van 2009 zijn gaandeweg wel grondig gewijzigd. Pas sinds 2012 zijn de historische gebouwen bij de renovatie betrokken. Het volledige prijskaartje bedraagt 87 miljoen euro. Daarvoor staat er nu een volwaardig congrescentrum. De rijke geschiedenis van de Elisabethzaal gaat terug tot in 1897. 

Defilharmonie opent de nieuwe zaal met enkele concerten. Vanavond en morgen zijn er gala-openingen in aanwezigheid van koningin Mathilde. Op 2/12, 3/12 en 9/12 zijn er ook nog concerten van deFilharmonie. Op 14/12 en 17/12 staan de Grungblavers er op het podium. Daarnaast zijn er dit jaar nog voorstellingen van Het Russisch Nationaal Orkest, De Notenkraker en Hooverphonic with Orchestra II. 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio