Morgen autopsie op lichaam teruggevonden Marc De Bonte

Print

Marc De Bonte uit Kasterlee. Foto: BERT DE DEKEN

Kasterlee - Na twintig bange dagen is er een einde gekomen aan de onzekerheid bij de familie en vrienden van Marc de Bonte uit Kasterlee. Zijn vader bevestigt dat het lichaam dat gisteren in het kanaal is gevonden in het Nederlandse Oirschot, van de vermiste kickbokser is.

De Nederlandse recherche doet morgen nog een autopsie om officieel uitsluitsel te krijgen, maar de politie is er zo goed als zeker van dat de vermiste Marc de Bonte terecht is. Een schipper zag donderdag rond 15u een lichaam drijven in het Wilhelminakanaal in het Nederlandse Oirschot. Dat is enkele kilometers verwijderd van de plaats in Best waar de auto van de kickbokser op zondag 6 november is teruggevonden. 

“Aan de hand van de kleding die we op het lichaam hebben aangetroffen, weten we het bijna zeker dat het om Marc de Bonte gaat”, bevestigt Dion Luijten, woordvoerder van de Nederlandse politie in Oost-Brabant. “Er is zaterdag een sectie op het lichaam nodig om zekerheid te krijgen over het DNA-materiaal. Ook over de juiste oorzaak van het overlijden moet er nog verder onderzoek gebeuren. 
De horloge en de jas van de twintiger zijn ook gevonden.” 

De politie heeft donderdag meteen de familie op de hoogte gebracht van de vondst van het lichaam. Vader Marc de Bonte – die dezelfde naam draagt – bevestigt dat het om het lichaam van zijn zoon gaat, maar was verder te aangedaan om te reageren. 
De familie loofde eerder deze week nog een beloning van 30.000 euro uit naar de gouden tip die zou leiden tot een oplossing van de verdwijningszaak. 

Marc de Bonte verdween in de nacht van vrijdag 4 november op zaterdag 5 november spoorloos nadat hij op een feestje van zijn sportschool in Bladel was geweest. De kickbokser bezocht nog een vriend in Turnhout en vertrok daarna naar zijn vriendin in Best, maar daar is hij nooit aangekomen. 
 

 

 

 

Nu in het nieuws