Moeder en zoon beroven nachtwinkel, veroordeeld tot 12 en 24 maanden

THEMABEELD. Foto: BELGA

Moeder en zoon beroven nachtwinkel, veroordeeld tot 12 en 24 maanden

Print

De 20-jarige P. M. uit Hamont-Achel en zijn 53-jarige moeder zijn donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank voor een gewapende overval op een nachtwinkel in Hamont-Achel veroordeeld tot respectievelijk 24 maanden en 12 maanden cel met telkens uitstel voor de helft. Hij kreeg ook een boete van 3.000 euro met uitstel voor de helft. De moeder kreeg uitstel voor de helft van de boete van 1.500 euro. De zoon had een bivakmuts aangetrokken en was met een 22-jarige kompaan de nachtwinkel binnengestapt, terwijl de moeder in de vluchtauto bleef zitten.

Op 1 februari 2015 kreeg een nachtwinkel op de Dorpsstraat in Achel twee gemaskerde overvallers met een pistool en een busje pepperspray over de vloer. De zaakvoerder achter de winkeltoog werd bedreigd. Het tweetal maakte zo’n 400 euro buit.

De 22-jarige kompaan bij de hold-up, S. D., had blijkbaar via Facebook en via sms aan zijn vriendin zijn betrokkenheid bij de overval bekend. De rechtbank veroordeelde S. D. tot dezelfde celstraf en boete als P. M.

De chauffeur in het vluchtvoertuig kreeg 12 maanden cel waarvan de helft met uitstel en 1.500 euro boete met de helft uitstel. P. M. en zijn mede-overvaller S. D. pleegden vier inbraken. Het ging om drie feiten in het Kasteel Grevenbroek in Hamont-Achel met een buit van 4.740 euro en in een nachtwinkel, waar gereedschap werd achtergelaten met daarop de initialen van P. M. zijn vader en zijn dna. Hij had thuis ook een gestolen fles whisky liggen. De nachtwinkeluitbater kreeg 1.730 euro schadevergoeding.

Nu in het nieuws