PSG razend: Aurier mag Engeland niet binnen voor clash met Arsenal, krijgt Meunier zijn kans?

Foto: Photo News

Britse autoriteiten doen moeilijk

PSG razend: Aurier mag Engeland niet binnen voor clash met Arsenal, krijgt Meunier zijn kans?

Print

Farce in de Champions League: PSG-rechtsback Serge Aurier mag van de Britse autoriteiten het land niet binnen voor de wedstrijd van woensdagavond bij Arsenal. De Ivoriaan zijn visum werd ingetrokken omdat hij veroordeeld werd, al ging hij intussen wel in beroep. PSG reageert razend: “Dit beïnvloedt het eerlijke verloop van de Champions League en is een gebrek aan respect voor onze club.” Mogelijk profiteert Rode Duivel Thomas Meunier ervan om het stekje van Aurier in te nemen.

Aurier werd twee maanden geleden door een Parijse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twee maanden nadat hij een slag uitgedeeld zou hebben aan een politieagent. ”Op 16 november werd het visum van Aurier ingetrokken voor een veroordeling die dateert van... 30 september”, uit PSG zijn verontwaardiging op hun clubwebsite. De Franse kampioen maakt zich sterk dat het het beroep van de speler heeft aangetoond bij de Britse autoriteiten. “We hebben hen er meermaals op attent gemaakt dat men in zo’n geval onschuldig blijft tot het tegendeel bewezen is. PSG betreurt ten zeerste dat dit fundamentaal rechtsprincipe hen niet van gedacht heeft kunnen doen veranderen. In een brief gericht aan de Engelse voetbalbond heeft de Europese voetbalbond UEFA ook zijn steun uitgesproken aan PSG, omdat het wil waken over het eerlijk verloop van de Champions League. Daarnaast betreurt de club ook dat het officiële antwoord van de Britse autoriteiten pas dinsdagmiddag, om 14 uur Franse tijd, werd overgemaakt, terwijl ze al zes dagen in de weer is om te regelen dat hij naar Londen zou kunnen afreizen met zijn ploegmaats. PSG vindt dit extreem late antwoord een gebrek aan respect voor de club, de speler had enkele uren later al moeten trainen in het Emirates Stadium.”

Het wegvallen van Aurier opent hoe dan ook perspectieven voor Thomas Meunier. De Rode Duivel is de rechtstreekse concurrent van de Ivoriaan op de rechtsachter.

PSG en Arsenal zijn met 10 op 12 allebei al zeker van kwalificatie voor de achtste finales van het kampioenenbal. Het Zwitserse Bazel en het Bulgaarse Ludogorets hebben 1 punt en strijden om het Europa Leagueticket.

Meer sportnieuws