© Lieven Van Assche

Thijs Vervloet (26) heeft zijn ster binnen: “Oma Colette gaf me goesting om te koken”

Thijs Vervloet (26) van restaurant Colette in Westerlo was maandag de jongste op het podium van nieuwe sterrenchefs bij de voorstelling van de Michelingids. Zijn nieuwe zaak is bovendien amper tien maanden geopend. Met dank aan oma Colette.

jvb

Thijs Vervloet heeft het van geen vreemden: koken zit de Vervloets in het bloed. “Ons restaurant is inderdaad genoemd naar mijn oma Colette Leemans. Zij was zelf jarenlang kokkin en zij leerde me zeker en vast koken. Of ze bracht me de liefde voor het vak bij. Zij gaf me de goesting om voor anderen te koken.” Toen Thijs zijn ster mocht ophalen, was Colette de eerste die een telefoontje kreeg.

“Die liefde voor het vak had de nu 86-jarige Colette zelf van haar eigen moeder geërfd. “Mijn overgrootmoeder Anna is heel haar leven lang kokkin geweest op het kasteel van de adellijke familie De Merode in Westerlo”, vertelt Thijs, die niet lang moest nadenken over wie eerst het goede nieuws moest horen. “Het was zo’n emotioneel moment, toen ik onze naam op dat grote scherm zag verschijnen.”

Zelf had hij deze rollercoaster allerminst verwacht. “Ik was al blij dat die andere gids, Gault&Millau, ons twee weken geleden met een mooie 14 op 20 bedacht. Ik vond dat een goede start en een mooie fond om mee te beginnen”, haalt de chef een keukenterm boven. Maar nu dit: fan-tás-tisch.”

Thijs noemt zijn keuken Frans-Belgisch en een klassieke gastronomische keuken. Kan niet anders met leermeesters als Johan Segers in ’t Fornuis en Te Kook en de meer dan twintig maal als sterrenchef bekroonde Joel Robuchon in Parijs. “Bij hem stak ik het meeste op”, zegt Thijs. “Ik wil vooral het product laten spreken. Zeg maar dat ik een geraffineerde productkeuken nastreef.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio