© BELGAIMAGE

Familie en vrienden ongerust na bericht van Pieter Aspe op Facebook

Met een onheilspellend bericht op Facebook heeft schrijver Pieter Aspe (63) familieleden en vrienden behoorlijk ongerust gemaakt. ­Aspe, die onlangs zijn vrouw verloor en in diepe rouw is, vertelt dat hij de Facebook­status “Zelfdoding? Eerst testament maken” intikte na wat hij zelf een “erg slechte dag” noemt.

“Ik had geen idee dat mensen dat lazen”. Pieter Aspe, de meest gelezen misdaadauteur van Vlaanderen, klinkt een beetje afwezig wanneer we hem bellen over de vier woorden die hij zondagavond op Facebook zette. Zijn bericht “Zelfdoding? Eerst testament maken” zorgde voor heel wat ongerustheid bij zijn omgeving en zijn fans. ­Aspe verloor op 31 augustus zijn vrouw Bernadette aan longkanker en heeft bijzonder veel verdriet.

© rr

“Ik weet niet of ik ooit nog een boek schriijf”, zei Aspe drie weken geleden nog. ­ Voor het eerst sinds lang ging hij niet signeren op de Boekenbeurs.

Als we hem vertellen dat heel wat mensen zich zorgen maken over hem, zegt Aspe dat hij daar oprecht niet bij had stilgestaan. “Die reacties op Facebook, die lees ik eigenlijk niet. Ik ken daar niet zo veel van. Mensen zetten er zo veel onzin op. (pauzeert) Die woorden heb ik geschreven omdat ik zondag een erg slechte dag had. Ik had ook een glas gedronken. Mijn dochter heeft me gebeld, trouwens, die was natuurlijk ongerust. Ik heb haar kunnen geruststellen.”

Geruststellende woorden

Maandag had Aspe alvast een minder slechte dag dan zondag. “Verstrooiing, dat heb ik nodig. Dat is het enige wat telt. Vanmiddag heb ik met iemand afgesproken.” Meteen na onze telefoon verschijnen op de Facebookpagina van Pieter Aspe vier nieuwe woorden, die geruststellender klinken: “Ik ga straks uiteten”.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Nu in het nieuws