Tweede getuige zegt dat Stijn Saelens vermoord moest worden

Pierre Serry. Foto: Photonews

Tweede getuige zegt dat Stijn Saelens vermoord moest worden

Print

In het onderzoek naar de kasteelmoord is er ook een tweede directe betrokkene die zegt dat Stijn Saelens wel degelijk vermoord moest worden, zo schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.

Die tweede man is Mathieu G., een 32-jarige arbeider bij een fabrikant van voeders en als sjoemelaar in hormonale producten een goede kennis van Pierre Serry (66) uit Aalter, de organisator van de moord.

Tweede getuige zegt dat Stijn Saelens vermoord moest worden
André Gyselbrecht. Foto: BELGA

Serry vroeg G. in het najaar van 2011 of hij kon helpen bij het vinden van uitvoerders voor de aanslag op de kasteelbewoner uit Wingene. Hij kwam bij hem terecht omdat G. vertrouwd was met het portiers- en kooivechtersmilieu in de streek van Charleroi en Namen.

Zo kwam Serry bij vier Tsjetsjenen terecht. “Aan hen vertelden we uitdrukkelijk dat het de bedoeling was dat die kasteelheer voorgoed zou verdwijnen. Hij moest dus dood. Daar bestond geen twijfel over”, aldus G. Zijn verklaring wordt bevestigd door minstens één van de Tsjetsjenen, die de moord uiteindelijk niet uitvoerden.

Serry werd deze zomer met de verklaringen van de Tsjetsjenen en zijn kompaan G. geconfronteerd. Hij wilde niet meer ingaan tegen het strafdossier, dat talloze elementen bevat die wijzen op een regelrechte huurmoord. Daarom legde hij bekentenissen af.

Nu in het nieuws