De Singer haalt hele wereld naar Rijkevorsel

Foto: Joren De Weerdt

De Singer haalt hele wereld naar Rijkevorsel

In welke zaal kon u dit najaar genieten van optredens van Bart Peeters, het Sun Ra Arkestra én Freddy De Vadder? Niet in een grote schouwburg in Antwerpen, Turnhout of Geel, wel in een kleine club in Rijkevorsel, diep in de Kempen. CittA viert mee de tiende verjaardag van De Singer.

Tien jaar ­geleden opende De Singer de ­deuren in de Bavelstraat, in de schaduw van de Sint-Willibrordus­kerk. Ondertussen is de club zo ­bekend geworden dat Vlaamse stand-upcomedians en muzikanten hun gps niet meer nodig hebben om in ­Rijkevorsel te ­geraken. En jazzmuzikanten van New York tot ­Berlijn vertellen elkaar over de gezelligste venue waar ze gespeeld hebben.

 “We ­zitten hier verscholen in een godvergeten regio, maar dat is net een voordeel”, meent Sus, die mee instaat voor het licht en het geluid. “De Singer is voor veel groepen de ideale stap tussen het repetitiekot en de ­grotere ­zalen.”

“Bij jazzconcerten gebeurt overigens het omgekeerde”, vult Tom Baeten, die onder meer verantwoordelijk is voor de perscontacten, aan. “Dan krijgen we bezoekers uit ­Brussel, Gent, Antwerpen of zelfs Rijsel en Keulen. Eén keer ­hadden we Zweden over de vloer”, vult Tom aan, die onder meer de perscontacten verzorgt.

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio