Kledingzaak krijgt naam van lievelingschips

Foto: Joren De Weerdt

Kledingzaak krijgt naam van lievelingschips

Westerlo - Hula Hoops van Croky is een klassieker onder de chips. “Je kent ze wel, die ronde chips die je als een ring rond je vingertoppen kan dragen”, zegt Dieter Theys (27). Nochtans verkoopt hij geen chips in zijn kledingzaak op de Grote Markt in Westerlo.

“Het snoepen van Hula Hoops herinnert me aan mijn jeugd”, zegt Dieter. “Het is chips met een zeker retrogehalte én Hula Hoops is anders dan gewone, platte chips. Een mooie metafoor dus voor ons ­assortiment ­kleding: een tikkeltje anders.”

Een kledingzaak is nieuw voor Dieter, maar hij kent het klappen van de zweep. “Ik deed al van alles. Ik verkocht voeding, stond in de horeca en zat zelfs ­achter het loket bij bpost (lacht). Stilaan was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik gaf mezelf tot eind 2016 om mijn droom waar te maken. En kijk eens aan, het is gelukt. Begin oktober opende HOOPS.”

De kleren maken de man. “En de vrouw, want HOOPS biedt zowel een heren- als een dames­collectie aan. Ik selecteer licht eigenzinnige ­merken, dus de klassieke standaardcollectie vind je hier niet. 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio