Tv-figuur bekent: “Ik was vroeger misdienaar”

Foto: Joren De Weerdt

Tv-figuur bekent: “Ik was vroeger misdienaar”

Geel - Hij komt dagelijks over de vloer bij meer dan 150.000 Kempenaars en Mechelaars. Jeroen Verlooy (41) en zijn team brengen in beeld wat er beweegt in onze regio. De Geelse journalist is sinds een halfjaar hoofdredacteur van de regionale tv-zender RTV.

Zo’n gezicht dat je van ergens kent. Geen bekende kop, maar een die je herkent. Zo’n gezicht heeft ­Jeroen Verlooy. “Sinds ik hoofdredacteur ben bij RTV, kom ik nochtans minder op het scherm”, weerlegt hij. Als hij spreekt, klopt het plaatje. Jeroens warme stem klinkt vertrouwd. “Ik lees geregeld ­reportages in. Het nieuws presenteren doe ik al een tijdje niet meer.”

Verlooy groeide op in Dessel. “Mijn zus en ik beleefden er een zalige jeugd. Moeder was onderwijzeres in ­Witgoor en ik ging er naar school. Maar we woonden in ­Dessel, helemaal aan de andere kant van de gemeente, bijna in Brasel. Daar was vader zelfstandig elektricien.”

Jeroen was er een tijdlang misdienaar. "Echt waar, in ­Dessel was dat een geweldig populaire activiteit. Er waren zo veel jongens misdienaar, dat we met een beurtrol werkten. We trokken op kamp, onvergetelijke kampen durf ik zeggen. Maar liever geen details. En ik schreef korte interviews voor het tijdschriftje van de misdienaars. Dus dat journalistieke zat er vroeg in (lacht).” 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio