Bewoner verkoopt ‘buurthoning’: “Je proeft er alle culturen in”

Tom Loockx, met kroost, presenteert de buurthoning uit de wijk 2060. Foto: jan van der perre

Bewoner verkoopt ‘buurthoning’: “Je proeft er alle culturen in”

Print
Antwerpen 2060 / Antwerpen -

De wijk 2060 heeft er een nieuwe blikvanger bij. Sinds kort verkoopt wijkbewoner Tom Loockx buurthoning. “Je proeft alle culturen die 2060 rijk is in de honing”, zegt hij.

Het was even afwachten of het zou lukken. Maar de bijenkorf op het dak van een gebouw in de Offerandestraat heeft een tijdje geleden ettelijke kilo’s honing opgeleverd. Met als gevolg dat er nu potjes echte buurthoning te koop zijn in de wijk.

“In deze buurt wonen meer dan honderd nationaliteiten bij elkaar. Elk met hun eigen geuren en smaken. En dat vind je terug in de honing. De buurt, die toch voornamelijk uit steen bestaat, heeft nog voldoende groen in tuinen en terrassen om de bijen te laten gedijen. Bijen foerageren in een straal van 2 kilometer rond hun korf. Dus alles wat ze nodig hebben om hun honing te maken komt uit de buurt”, zegt Tom Loockx.

Erezaak

Voor het honingproject ging Tom Loockx in zee met de stadsimker. “Als je weet wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van een korf is het niet zo’n goed idee om het helemaal zelf te doen. De kennis die nodig was heb ik bij de stadsimker gevonden.”

Met de honing wil Tom Loockx opnieuw een mooi verhaal uit de wijk 2060 laten zien. “Voor mij is het bijna een erezaak om de troeven van de buurt te tonen aan buitenstaanders. Eerder heb ik als sweaters en shirts met ‘2060 Mijn Buurt’ op de markt gebracht”

De buurthoning is te koop bij koffiezaak Viggo’s op het De Coninckplein en Bar Oscar in de Dambruggestraat. www.2060.be.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio