© WIm Hendrix

© gva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Proficiat! Dit zijn de jurywinnaars van het Grootste Clubhart 2016

In de Lotto Arena bekroonde Gazet van Antwerpen deze namiddag de vijf jurywinnaars van de wedstrijd het Grootste Clubhart 2016. Dat gebeurde in aanwezigheid van de tientallen gemeentewinnaars uit heel Antwerpen, en onder toeziend oog van onze jury. Die reikte op basis van de inzendingen de volgende geldprijzen uit. De presentatie was in handen van Erika Van Tielen en Seppe Slaets.

Iwan Pas
  • 5.000 euro: Bart Casteels van atletiekclub Lyra uit Lier. Hij staat altijd als eerste paraat, om te helpen bij de opbouw van een organisatie of een atletiek meeting, ondanks zijn beperking. Geen last is hem te zwaar.
  • 4.000 euro: Leo Willems van basketbalclub Malle. Deze vrijwilliger staat zijn club al bij sinds 1973! Altijd paraat, in goede en slechte tijden. Het bestuur van de club heeft hij doorgegeven aan een verjongd team maar nog steeds blijft hij zich inzetten.
  • 3.000 euro: Bebianne April van La Rosteehoeve in Sint-Niklaas. Met sprookjes en magie doet zij de kindjes met autisme of een beperking stralen van geluk op de rug van een paard.
  • 2.000 euro: Luc Draeck, voorzitter van tafeltennisclub 's Gravenwezel. Met zijn 73 jaar is deze voorzitter nog steeds van de partij op clubavonden en vergaderingen. Geen karwei is voor hem te veel.
  • 1.000 euro: Tamara Vervoort van Turnclub Deugd en Moed uit Ekeren. Ze zet zich sinds 2005 in voor talloze gymnasten, neemt hen onder haar vleugels en stuwt hen naar een competitief niveau.

IN BEELD. Alleen lachende gezichten tijdens uitreiking

Stuk voor stuk vielen de winnaars uit de lucht toen ze hun naam door de luidspreker hoorden. “Ik was al blij met de nominatie door de club”, zo vertelt Leo Willems (78). “Gemeentewinnaar worden was een tweede grote verrassing en vandaag dan nog eens de tweede prijs in de wacht slepen, was helemaal onverwacht.”

De geldprijzen vloeien uiteraard terug naar de club zelf. Bart Casteels (34) was de primus. Bart heeft een mentale beperking. Als atleet in de G-sport afdeling van atletiekclub Lyra werd hij afgelopen jaar al Belgisch kampioen in het verspringen en speerwerpen in zijn klasse. “Maar dit slaat echt alles, dit is de hoogste wat ik kan bereiken”, is hij in de wolken.

Elke gemeentewinnaar was deze namiddag uitgenodigd met een delegatie van zijn of haar club en werd na de uitreiking ook getrakteerd om de basketbalwedstrijd Port of Antwerp Giants - Okapi Aalstar bij te wonen.

MEER OVER Clubhart 2016