© Sylvain Liekens

Fit worden kan ook via smartphone

Thomas Van de Vel uit Broechem heeft een universitaire opleiding lichamelijke opvoeding en een master na master in management gevolgd en werkt sinds een jaar diverse mogelijkheden uit om zijn klanten te helpen om gezonde en sportieve doelstellingen te bereiken.

“Tijdens mijn LO –opleiding deed ik al stage in het fitness center van het sportkot. Ik heb een jaar LO als interim in een school ben ik me gaan concentreren op wat sinds een jaar B-Fit is geworden. We brengen een aantal specialisten in een team samen om mensen te begeleiden die een sportieve doelstelling of een gezondere levensstijl nastreven.”

Die begeleiding kan op heel diverse manieren gebeuren. “We geven begeleiding in een fitness- centrum bij mensen thuis als ze dat willen. Dat kan zijn voor een huisvrouw die slanker wil worden of een bedrijfsleider die met een gezondere levensstijl ook hoopt op zakelijk succes. We mikken ook op ambitieuze sporters die hun prestaties willen verbeteren.”

Ook mensen die revalideren kunnen bij B-Fit terecht. “Jo Van Emelen is nu mijn vaste collega. Er zullen er nog volgen en nu kan ik ook al rekenen op een aantal medewerkers die het mogelijk maken dat we ongeveer de hele Antwerpse provincie kunnen bestrijken.”

Smartphone wordt coach

Wellicht nog opmerkelijker is dat de ‘personal coach’ ook via de smartphone kan ingeschakeld worden. “We hebben een app laten ontwikkelen die onze klanten op hun mobieltje kunnen installeren en die hen dag per dag een aantal oefeningen voorschrijft. Aan de hand van filmpjes krijgen ze dan te zien wat ze precies moeten doen. Het eerste gesprek met die mensen verloopt dan bv via Skype of gewoon per telefoon. Zo hebben we toch al een behoorlijk aantal klanten “op afstand”.

Op termijn wil B-Fit nog wel een eigen studio uitbouwen maar dat is nog toekomstmuziek. “Ik kijk al wel rond maar eerst zullen we toch nog een aantal trainers aantrekken want ik geloof heel erg in de kracht van een team.”

http://www.bfitpersonaltraining.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio