© *

Heeft populaire reisblogster iedereen voor de gek gehouden met verhaal over copycat?

Lauren Bullen (23) is een populaire reisblogster. Zo populair zelfs dat een onbekende vrouw op Instagram de foto's van Lauren exact heeft nagemaakt. Althans dat beweerde ze toch. Volgens enkele online speurneuzen heeft ze dat verhaal zelf uitgevonden. Zo zou haar zus op de nagemaakte foto's te zien zijn. Anderen geloven dan weer dat het zijzelf is, maar met een bruine pruik aan.

flb

Enkele mensen vonden het verhaal van de copycat met dezelfde foto's als de bekende reisblogster Lauren Bullen ronduit ongeloofwaardig en gingen daarom op onderzoek uit. Die beschuldigen er haar nu van haar volgers en de media te hebben misleid, enkel en alleen om nog meer aandacht en fans op sociale media te vergaren. Hoewel ze in dat opzet slaagde en haar fanbasis uitgebreid zag worden, kreeg ze ook heel wat berichten van mensen die de indruk hadden dat ze de boel belazerde.

Een van die criticasters had de naam van haar zogezegde copycat Diana Alexa onderworpen aan een uitgebreid onderzoek op Google en kwam met iets opmerkelijk op de proppen. "Een zoektocht op Google leverde een Twitterprofiel op onder de naam Wanderlust met daaronder Diana Alexa. Daar stonden ook ooit het mailadres van Lauren en haar Instagram-link", klinkt het, waardoor het vermoeden rijst dat het om een en dezelfde persoon zou gaan.

Bruine pruik

Nog iemand anders merkt op dat de twee waarschijnlijk zussen zijn die niet om een publiciteitsstunt verlegen zitten. Nog een andere theorie die opduikt, is diegene van de pruik. Omdat de lichaamsbouw van de copycat en Lauren haast identiek is, vermoeden sommigen dat Lauren gewoon een bruine pruik heeft opgezet. Ook haar vriend die vaak mee op de foto gaat, heeft verdacht veel weg van de man in de andere foto's. Bovendien lijkt het anderen dan weer weinig waarschijnlijk dat iemand al die moeite zou doen. "Heel wat van haar plaatstags bestaan enkel uit exacte locaties, het moet absurd veel geld, tijd en moeite gekost hebben om dat over te doen met exact dat fruitkraampje of die straatverkoper op de achtergrond", klinkt het.

Bullen ontkent in elk geval met klem dat ze het verhaal uit haar duim heeft gezogen. "Wat ik vertelde, is honderd procent de waarheid", zegt ze aan de Daily Mail en Cosmopolitan. "Hoewel ik er inderdaad veel extra volgers door kreeg, was het een traumatiserende ervaring. En nu word ik ervan beschuldigd alles verzonnen te hebben. Het is nooit mijn bedoeling geweest dat mijn verhaal zo viraal zou gaan." Toch heeft ze ondertussen haar oorspronkelijke verhaal verwijderd op haar blog. Komt de waarheid ooit uit?

 

Time for a mojito at the Bionic Bar ?? ?? @royalcaribbean #RoyalCaribbean #ComeSeek #Spons

Een foto die is geplaatst door LAUREN BULLEN (@gypsea_lust) op

MEER OVER Reizen