© VUM

Politie betrapt chauffeur schoolbus: “Ja, ik heb zeven glazen bier gedronken”

De lokale politie heeft vrijdagnamiddag in het centrum van Mechelen een buschauffeur betrapt met 0,9 promille alcohol in zijn bloed. De man wilde dertig kinderen van een lagere school voor bijzonder onderwijs oppikken. Hij kreeg meteen een rijverbod van zes uur. De school had zelf gevraagd om de controle.

ph, svh

Ongeruste ouders hadden vragen bij de bewuste chauffeur, en ook de directeur van Den Anker had een vermoeden van alcoholgebruik. Daarom vroeg hij de politie Mechelen-Willebroek om alle chauffeurs te controleren die kinderen van zijn school vervoeren.

De actie vond vrijdag omstreeks 15u15 plaats aan de schoolpoort in de Van Hoeystraat. Daarbij liep de chauffeur tegen de lamp. “Tot onze verbazing verspreidde de bestuurder een alcoholgeur. Na een ademanalyse bleek dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De man gaf toe dat hij enkele uren daarvoor zeven glazen bier had gedronken”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek.

"Directeur heeft correct gehandeld"

“Onze verbazing werd nog groter toen hij zelf toegaf dat hij dertig kinderen van een lagere school in Mechelen kwam ophalen om hen naar huis te brengen”, vertelt de hoofdinspecteur. De man kreeg een rijverbod van zes uur en moest noodgedwongen zijn werkgever verwittigen. Die kon pas na enkele uren een andere chauffeur met een andere bus naar de school sturen. De schooldirectie zorgde intussen voor opvang van de kinderen en verwittigde ook hun ouders.

“De betrapte chauffeur deelde ons nog mee dat hij op staande voet ontslagen zou worden”, zegt Van de Sande nog. Scholengroep 5, waar Den Anker deel van uitmaakt, heeft het privébedrijf aangesproken op de chauffeur. "Als wij een bus huren van zo'n bedrijf gaan we er van uit dat alles in orde is. Dit kan natuurlijk niet. De directeur heeft correct gehandeld, in het belang van de kinderen", reageert woordvoerster Sandra Van Maurik.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio