Tom Barman deelt werktitel van zijn nieuwe film

Print
De frontman van dEUS broedt op een nieuwe langspeelfilm. Dat vertelde hij tijdens een Facebook Live interview voor zijn optreden bij Radio 125 in Kaffee van Antwerpen. De film heet voorlopig ‘The Hab’. In 2018 wil Barman starten met de opnames.

“Ik ben vollen bak aan het schrijven”, vertelt de Antwerpse muzikant, “De film zal Engelstalig zijn. Opnieuw fictie, en opnieuw een spannend verhaal.” Eerder regisseerde Tom Barman 'Any Way the Wind Blows', die in 2003 twee Joseph Plateauprijzen  (de voorlopers van de Vlaamse filmprijzen, red.) won.

Nieuwe Mauro?

“Dat is nu mijn hoofdbezigheid”, zegt Barman over zijn jazzproject TaxiWars en hun nieuwe plaat is onlangs ook uitgekomen: ‘Fever’. “Wij hebben net een tour door tien Europese landen afgesloten.”

Of er al een nieuwe gitarist voor dEUS gekozen is, ter vervanging van Mauro Pawlowksi? “Nee, daarmee zijn we nog niet bezig. Nog geen tijd gehad.”

Wat brengt hij vrijdagavond in het Kaffee? “Ik speel weinig hitjes als ik deejay. Ik luister graag naar de radio, maar als ik achter de draaitafels sta, interesseert mij dat niet. Ik vind het leuk om met nummers die niet zo evident zijn, toch te zorgen voor een volle dansvloer.” Hij besluit: “Uiteindelijk moet je je gewoon bewijzen, en ervoor zorgen dat je de mensen doet dansen.”


Lees meer over het Kaffee van Antwerpen