© rr

Jongeren en experts gaan in dialoog op J100-Top

In Antwerpen vindt zaterdag de eerste J100-Top plaats, een initiatief van Antwerpse jeugdorganisaties die jongeren in dialoog willen laten gaan met experts om antwoorden te vinden rond thema’s die hen zorgen baren. Tijdens de eerste bijeenkomst komen de onderwerpen media, politie, werk en discriminatie aan bod. Onder meer schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) en vertegenwoordigers van de lokale politie worden verwacht om met de jongeren van gedachten te wisselen.

De J100-Top is een project van onder meer Kras Jeugdwerk, Jes Antwerpen, jeugdhuizenkoepel Formaat, het Platform Allochtone Jeugdwerkingen en het jongerenpersagentschap StampMedia en vindt plaats in het Scoutshuis in Borgerhout. Er worden tot 160 jongeren verwacht. “Zij willen allemaal één ding: een stad waar het fijn is om samen te leven en te wonen”, klinkt het bij de initiatiefnemers. “Via deze ‘top’ willen ze daar graag hun steentje aan bijdragen en de stem van jongeren laten horen, ook aan beleidsmakers.”

Het idee achter de J100-Top ontstond vorig jaar na het incident waarbij een jonge Antwerpenaar uit een lezing werd geplukt en opgepakt werd omdat hij een humoristisch bedoelde tweet verstuurd had die werd geïnterpreteerd als een waarschuwing voor een aanslag. “Het is belangrijk dat politie en jongeren op een rustige manier in dialoog gaan, want op straat loopt het vaak mis”, vinden de jeugdorganisaties. “Het is mede onze taak de polarisering in de stad aan te pakken door ontmoetingen te organiseren en - soms moeilijke - gesprekken te voeren met jongeren en beleidsmakers.”

De deelnemende jongeren konden zich individueel of via de jeugdorganisaties inschrijven. Ze konden zich de voorbije weken in gesprek met elkaar en met de organisatoren voorbereiden op de bijeenkomst.

© Facebook

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio