Na Toblerone nu ook slecht nieuws voor liefhebbers van Maltesers

Foto: Shutterstock

Food

Na Toblerone nu ook slecht nieuws voor liefhebbers van Maltesers

Print

In het Verenigd Koninkrijk heeft het bedrijf achter Maltesers hun slogan “a lighter way to enjoy chocolate” wel heel letterlijk genomen. Het zachte koekje met chocolade errond heeft geen light versie gekregen, maar de pakketjes zijn plots 15% lichter.

Vroeger kon je Maltesers in porties van 121 gram verorberen, maar nu zal je het moeten doen met 103 gram van de zoetigheid. Dat zou al vanaf het begin van de zomer zo zijn, maar het bedrijf heeft er nooit iets over gezegd. Een oplettende Twitteraar, Steve Dresser, maakte het nieuws publiek.

 

 

Beter voor de lijn, dat is het misschien wel, maar beter voor je portemonnee niet. De kleinere zakjes worden immers verkocht tegen dezelfde prijs als de vorige grotere versie.

Dat komt omdat de bedrijven de kosten van de ingrediënten steeds meer zien stijgen. “We proberen die hogere prijzen zo veel mogelijk intern op te lossen, maar soms moeten we de moeilijke beslissing maken om die ook door te rekenen aan onze kopers. Deze keer hebben we dat gedaan door de inhoud van de zakjes van enkele van onze producten te verkleinen, zodat het nog een betaalbare snack blijft”, zo klinkt het bij Mars Incorporated, het bedrijf achter de Maltesers.

Mars is niet de enige snoepgigant die hun zakjes minder gewicht geven om meer inkomsten te kunnen krijgen. Ook Toblerone wilde dat en daar koos het bedrijf voor minder en smallere driehoekjes op hun reep. Dat deden zij door de look van hun zoetigheid drastisch te veranderen, tot grote frustratie van hun fans.

Na Toblerone nu ook slecht nieuws voor liefhebbers van Maltesers
De nieuwe Toblerone ziet er wat lachwekkend uit volgens de fans. Foto: Twitter/Toberlone

Ook de kleinere pakketjes Maltesers zorgen voor verbaasde reacties. Onder de hashtag #MalteserGate posten heel wat liefhebbers hun opmerkingen. Minder Maltesers in een pakje, het lijkt voor sommige het einde van de wereld te zijn.

 

 

NIET TE MISSEN