Moordenaar van June in 'Familie' bekend: merkte u deze eerdere tips op?

De moordenaar van June Van Damme is bekend! In 'Familie' werd donderdagavond duidelijk wie de trekker overhaalde uit wraak voor wat June had gedaan. Maar de oplettende kijker heeft misschien al eerder de dader achterhaald, want VTM gaf eerder tips over wie het zou zijn.

nadb

(Opgepast: wie de aflevering van donderdagavond nog niet heeft gezien, kan best niet verderlezen.)

De bekentenissen van Cédric ontketenden een schokgolf van reacties op sociale media. Voor sommigen was deze wending een grote verrassing, anderen zagen hun vermoedens bevestigd worden.

De voorbije weken doken op onverwachte plaatsen in Vlaanderen echter heel wat clues op die de amateur-speurders verder konden helpen met hun moordonderzoek. De tips wezen allemaal in de richting van moordenaar Cédric.

Familie-fans weten eindelijk wie June heeft vermoord

© Medialaan

Vanavond was het zover: de ontknoping waar Familie fans al maanden naar uitkijken. Sinds de seizoensfinale van de VTM-soap zitten ze allemaal met een prangende vraag: wie is de moordenaar van June Van Damme?

(Spoilers: lees niet verder als je de aflevering van donderdagavond nog wil bekijken!)

Al wekenlang was elke fan van de Vlaamse televisieserie op zoek naar de moordenaar van June. Letterlijk soms, want VTM werkte een heus moordspel uit met een app en tips in het straatbeeld van Mechelen, Leuven en Antwerpen. Ook tijdens de recentste afleveringen waren er talloze plottwists.

Mathias (Peter Bulckaen) was al eerder opgepakt op verdenking van moord. Hij wist immers dat June (Katrien De Becker) de opdrachtgeefster was voor de verkrachting van zijn partner Véronique (Sandrine André). Maar toen Véronique dat hoorde, kwam ze terug uit Italië, waar ze naartoe was gegaan om de band met haar zoon Cédric (Bas Van Weert) te versterken. In België legde Véronique zelf volledige bekentenissen af. Of was het misschien Rudi, die al weken beweert dat hij de gehate CEO neerschoot, omwille van pesterijen op Fashion? Of nog iemand totaal anders?

© Medialaan

De ontknoping

Het was Cédric. Niet Véronique (Sandrine André), maar haar zoon Cédric (Bas Van Weert) schoot June in koelen bloede neer om de verkrachting van zijn moeder te wreken. Een grote verrassing voor sommige kijkers, een bevestiging van hun vermoedens voor anderen.

© Medialaan

Tijdens de aflevering deed Cédric zijn verhaal aan commissaris Mortier (Rudy Morren) en inspecteur Delaet (Amara Reta). Ook Rudi (Werner De Smedt) was erbij, want hij had Cédric na de moord zien wegrennen. De ontwerper van Fashion nam zelfs de schuld op zich om Cédric in bescherming te nemen. “Hoe het nu verder moet met Cédric kan ik natuurlijk niet verklappen”, zegt acteur Bas Van Weert over zijn personage. “Maar er staan hem nog bijzonder spannende tijden te wachten!”

“Ik ben opgelucht dat ik eindelijk mag zeggen wie June heeft vermoord”, voegt de acteur er nog aan toe. “Maar ik moet ook toegeven dat het best fijn was om dit grote geheim zo lang mee te dragen. Iedereen die me aansprak wilde weten wie June had vermoord (lacht).” Bas vond het een enorme uitdaging om deze verhaallijn te mogen spelen. “De schrijvers hebben het bijzonder goed uitgedacht. Ik ben soms diep moeten gaan om deze donkere emoties bij me op te roepen.”

‘Familie’-acteur Bas Van Weert (17) mag na maanden van stilte vrijuit spreken

Speciale dag voor de 17-jarige Bas Van Weert, die Cédric speelt in ‘Familie’: vanaf vandaag gaat hij door het leven als de man die in de reeks June Van Damme heeft vermoord. Meer dan vier maanden lang piekerden de fans zich suf over de identiteit van de dader.

Vastgoed

Jobs in de regio