© joren de weerdt

Tom Boonen demonstreert rolstoelfiets bij bejaarden: “Een eer om dit te mogen doen!”

Tom Boonen en collega-wielrenster Anisha Vekemans hebben de nieuwe rolstoelfiets van Woonzorgcentrum Ter Vest in Balen ingehuldigd. Dankzij deze speciale fiets kunnen bewoners meer genieten van de buitenlucht.

Tommy Maes

Woonzorgcentrum Ter Vest heeft sinds kort een rolstoelfiets. Zo kunnen minder mobiele bewoners toch genieten van een gezellig fietstochtje in de buurt. “Een halfjaar geleden hebben we al een speciale bakfiets mogen uittesten”, vertelt coördinator Nathalie Van Ginneken. “Die viel heel goed in de smaak bij de bewoners. We hebben nu bewust voor een rolstoelfiets gekozen, zodat ook rolstoelgebruikers kunnen genieten van een fietstochtje. Dit systeem is ook een stuk gemakkelijker dan de bakfiets.” De rolstoelfiets kost zo’n 7.000 euro, maar dankzij de financiële steun van Cera Foundation en ­Orthomed kon het OCMW van Balen het voertuig aankopen.

“Als wielrenner zou ik het heel erg vinden als ik op een bepaald moment niet meer zou kunnen fietsen”, vertelt Tom Boonen. “Het is een vrijheid die je wordt afgenomen. Daarom vind ik het heel goed dat ouderen dankzij deze fiets die vrijheid opnieuw terugkrijgen. Dit is zeker een uitstekend initiatief en het is een eer om hieraan mee te werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners