© jve

Brasschaatse kinderen lopen infectie op tijdens sportkamp

Bijna alle kinderen die in de nacht van donderdag op vrijdag ziek werden in het Bloso-sportcentrum in Blankenberge hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Drie kinderen en een begeleidster moeten nog even ter observatie in het ziekenhuis blijven.

sdv

In het sportcentrum verbleven 95 kinderen van de basisscholen Sint-Lutgardis uit Brasschaat en De Zonnevlier uit Vlierzele, een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem. Rond 1.30 uur kregen de hulpdiensten de melding dat een aantal kinderen onwel waren geworden. De slachtoffers moesten overgeven en hadden diarree.

Door het grote aantal zieke kinderen werd het medisch rampenplan afgekondigd. In totaal werden 27 kinderen en twee leerkrachten afgevoerd naar vijf verschillende ziekenhuizen in de buurt. De oorzaak van de plotse maag-darminfectie wordt onderzocht door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en door de Vlaamse Gemeenschap. Voorlopig is er geen duidelijk over de oorzaak.

De ouders van alle kinderen, ook van de kinderen die niet ziek zijn geworden, werden ingelicht door de scholen. De ouders worden door de schooldirecties, de brandweer en het Rode Kruis opgevangen in het sportcentrum. Ondertussen is het medisch rampenplan stopgezet en gebeurt de verdere opvolging door de schoolbegeleiders. "We wensen alvast beide schooldirecties te bedanken voor de vlotte opvolging, alsook de inzet van Rode Kruis, brandweer, politie, Bloso-directie, de diverse ziekenhuizen en de overige medewerkers van het crisisteam", aldus Patrick De Klerck, burgemeester van Blankenberge.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio