Middernachtopeningen voor ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’

Foto: RR

Middernachtopeningen voor ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’

Print
Ekeren / Heist-op-den-Berg / Turnhout - Wie niet kan wachten tot zaterdagochtend om de Nederlandstalige vertaling van ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ te lezen, kan vrijdagnacht bij de middernachtopening van enkele boekenwinkels terecht. De winkels van Standaard Boekhandel in Ekeren, Turnhout en Heist-op-den-Berg gaan op een originele manier het boek in nachtverkoop aanbieden.

Harry Potter-fans kunnen blij zijn: zaterdag komt de Nederlandstalige vertaling van de theatertekst ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ uit. De originele titel is ‘Harry Potter and the Cursed Child’. Het script vormde de basis van het gelijknamige theaterstuk dat sinds juni in Londen loopt.

Het verhaal volgt Harry Potter 19 jaar na het laatste boek. Hij werkt in het Ministerie van Magie en heeft drie kinderen. Zijn jongste zoon, Albus, begint zijn eerste jaar aan Zweinstein en worstelt met zijn familiegeschiedenis.

Vrijdag houdt Standaard Boekhandel Ekeren een middernachtopening naar aanleiding van het boek. Vanaf 23u vinden daar een aantal activiteiten in Harry Potterstijl plaats, zoals een verkleedwedstrijd en een fotoshoot voor de aanwezige bezoekers. Vanaf middernacht wordt het boek verkocht. Ook de winkels van Turnhout en Heist-op-den-Berg houden een middernachtopening.

De Engelstalige versie kwam in juli uit en werd geschreven door Harry Potter-auteur J.K. Rowling in samenwerking met Jack Thorne en John Tiffany. Sinds woensdag speelt ook ‘Fantastic Beasts and where to find them’ in de cinema’s, een verfilming van een ander boek van J.K. Rowling in het Harry Potter-universum.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio