Wordt Goffin toch nog eerste mannelijke Belgische tennisser op de Masters?

Foto: Photo News

Monfils op de sukkel

Wordt Goffin toch nog eerste mannelijke Belgische tennisser op de Masters?

Print

Komt onze landgenoot David Goffin (ATP 11) dan toch nog in actie op de Masters? De kans lijkt wat toegenomen nadat de Fransman Gaël Monfils (ATP 6), die sowieso al geplaagd werd door een ribblessure, niet ongeschonden uit de zware partij tegen Dominic Thiem (ATP 9) is gekomen. Monfils zei dat hij later vanavond zou laten weten of hij in zijn laatste partij tegen Novak Djokovic (ATP 2) zal spelen. Geeft hij forfait, dan komt Goffin in actie als eerste reserve.

Monfils kende een zware partij tegen Thiem (6-3, 1-6, 6-4 verlies) en werd gespot terwijl hij bij een kantwissel zat te stretchen. Geen al te best teken. De Fransman kraakte ook helemaal in het laatste spelletje, waarin hij maar liefst drie dubbele fouten sloeg. “Het was niet mijn beste match. Ik voelde me fysiek niet top”, liet hij optekenen tegenover Le Monde. Later op dinsdagavond zal hij bekendmaken of hij in zijn laatste match tegen Novak Djokovic nog aantreedt of niet. Monfils heeft sowieso quasi geen kans meer om nog door te stoten tot de halve finales.

Mocht Monfils forfait geven, dan komt Luikenaar David Goffin als eerste Belgische man ooit in actie op de Masters. Veel zou er voor hem wel niet meer op het spel staan, want een deelname aan de halve finales is sowieso uitgesloten voor iemand die maar één partij gespeeld heeft.

Meer sportnieuws