Radiomaakster blikt terug: "In de Warande ontdekte ik wat ik wilde"

Foto: Joren De Weerdt

Radiomaakster blikt terug: "In de Warande ontdekte ik wat ik wilde"

Radiopresentatrice en actrice Truus Druyts (46) ­groeide op in Beerse, maar trok voor haar studies naar ­Antwerpen. Toen ze later op zoek ging naar een huis in het groen, belandde ze opnieuw in de Kempen, deze keer in ­Kasterlee. Met CittA bezoekt ze vijf plaatsen in de ­regio die een speciale betekenis voor haar hebben.

“Toen ik vijf of zes jaar was, ging ik met mijn ouders in de Warande kijken naar een voorstelling van Herman Van Veen”, herinnert Truus zich nog levendig. “De kinderen in de zaal mochten mee het podium op, ik weet nog exact waar ik stond. Toen we even in de coulissen in het donker moesten wachten, besefte ik plots dat ik naast hem stond. Hij was helemaal bezweet en heel erg gefocust. We hebben samen in alle stilte een van zijn liedjes gezongen. Toen wist ik dat het dat was wat ik wilde doen. Emoties overbrengen van een ­podium naar een publiek blijft nog altijd het mooiste wat er is.”

Katrien Druyts, Truus’ tante en medewerkster in de Warande, tipte wel vaker voorstellingen. “Mijn ­ouders hadden posters van hun favoriete ­artiesten in huis hangen. Ik herinner me nog goed dat ik de link leerde maken tussen de namen op die ­affiches en de namen van de artiesten die optraden in de ­Warande. Het besef dat die mensen op ­dezelfde plaats kwamen als ik, dat was voor mij echt ­magisch. Alsof een schilderij tot leven kwam. Het zorgde ervoor dat er naar mijn gevoel in de ­Warande altijd een soort geladenheid, een intensiteit in de lucht hing.”     

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio