Tony's Muziekhuis zingt het al tachtig jaar uit

Print
Tony's Muziekhuis zingt het al tachtig jaar uit

Foto: Joren De Weerdt

Geel - Van Elvis Presleys debuutplaat That’s ­alright mama in 1956 tot het megalo­mane succes van tieneridool Justin Bieber: ­Tony’s Muziekhuis uit Geel stond erbij en keek ernaar. De ­muziekhandel zingt het al meer dan tachtig jaar uit. Het geheim? “Een snelle ­service, veel parate kennis en een onuitputtelijke catalogus”, verklapt zaakvoerder Tony Janssens (64).

“In 2017 zal het vijftig jaar geleden zijn dat ik mijn ­eerste bestelling plaatste”, rekent hij uit. “De ­eerste singles die ik in huis haalde waren First of May van Bee Gees, The sound of silence van Simon & ­Garfunkel en White room van Cream, niet toevallig liedjes die ik zelf ook graag hoorde. Zo is het allemaal begonnen. Enfin, toch voor mij.”

Het was vader Frans Janssens die in 1934 de kiem legde van Tony’s Muziekhuis. “Zijn zaak was ­gevestigd aan de overkant van de straat, en droeg simpelweg zijn naam: Frans Janssens. Hij verkocht radio’s, partituren en muziekinstrumenten. Na de oorlog sleet hij ook 78 toerenplaten. Nadat hij met mijn moeder was getrouwd, veranderde hij de naam in ‘Huis Janssens-Slaets’.”

Het was in Tony’s kinderjaren al langspeelplaten en cassettes wat de klok sloeg. “Ik ben letterlijk ­tussen de muziek geboren. Als tiener bestudeerde ik alle hitlijsten en hielp ik mijn moeder bij de muziekkeuze. Jimi Hendrix bijvoorbeeld, die naam deed bij haar geen belletje rinkelen. Mijn hulp was dus geen overbodige luxe.”     

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio