Dit weekend in CittA: Truus Druyts komt thuis in de Kempen

Print
Dit weekend in CittA: Truus Druyts komt thuis in de Kempen

Foto: JDW

Dit weekend in CittA Kempen, het gratis magazine bij Gazet van Antwerpen:

Radiopresentatrice en actrice Truus Druyts (46) ­groeide op in Beerse, maar trok voor haar studies naar ­Antwerpen. Toen ze later op zoek ging naar een huis in het groen, belandde ze opnieuw in de Kempen, deze keer in ­Kasterlee. Met CittA bezoekt ze vijf plaatsen in de ­regio die een speciale betekenis voor haar hebben. 

Ze beklimmen torenspitsen van kerken en kathedralen, ze ­bengelen aan koorden langs gevels van oude en nieuwe wolken­krabbers en ze stappen door dakgoten van eeuwenoude ­kastelen en schuren. Het zijn de monumentenwachters van de provincie ­Antwerpen. ­CittA trok met twee van hen naar de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals, voor een grondige inspectie. 

Van Elvis Presleys debuutplaat 'That’s ­alright mama' in 1956 tot het megalo­mane succes van tieneridool Justin Bieber: ­Tony’s Muziekhuis uit Geel stond erbij en keek ernaar. De ­muziekhandel zingt het al meer dan tachtig jaar uit. Het geheim? “Een snelle ­service, veel parate kennis en een onuitputtelijke catalogus”, verklapt zaakvoerder Tony Janssens (64). 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio