© BELGA

Chalair schrapt Antwerpen uit vliegnetwerk

De Franse luchtvaartmaatschappij Chalair Aviation stopt met vliegen vanop de luchthaven van Deurne. Dat meldt ATV en de luchthavendirectie bevestigt het nieuws. De route tussen de havensteden Antwerpen en Hamburg verdwijnt daardoor, al hoopt de luchthaven ze terug te krijgen. Na ook het wegvallen van VLM hebben momenteel enkel TUI fly en CityJet nog lijnvluchten vanop Antwerpen.

Chalair bood sinds 4 juli vijf keer per week retourvluchten aan tussen Antwerpen en Hamburg, een route die het had overgenomen van het failliete VLM. Eerder vloog Chalair ook tussen Antwerpen en de Zwitserse stad Genève, alsook naar het Franse Caen. Die routes waren al stopgezet.

“Dit was een strategische beslissing van Chalair. Ze hadden elders een tekort aan vliegtuigen en ze hebben beslist om andere routes verder te ontwikkelen”, zegt marketingmanager Catherine Stuyck (Antwerp Airport). Of eventueel een te lage bezettingsgraad mee aan de basis van het vertrek lag, kon ze niet zeggen.

Momenteel zijn op het vlak van lijnvluchten nog de maatschappijen CityJet - met vluchten naar Londen-City - en TUI fly - het voormalige Jetairfly - aanwezig. Die laatste biedt vluchten aan naar de Spaanse steden Alicante, Barcelona, Ibiza, Malaga, Mallorca en Murcia, alsook naar Nador (Marokko) en Split (Kroatië).

“We zijn constant aan het kijken om nieuwe routes te ontwikkelen en nieuwe luchtvaartmaatschappijen aan te trekken. Dat is een werk van lange adem. Hamburg was gegeerd in de maritieme sector. We zullen ijveren om die verbinding op de een of andere manier terug te krijgen”, zegt Stuyck nog.