Ontwerp in de maak voor fietsostrade Mechelen-Brussel

De fietsostrade Mechelen-Antwerpen is al een tijdje in gebruik. Foto: Patrick Hattori

Ontwerp in de maak voor fietsostrade Mechelen-Brussel

Print
Mechelen / Zemst - De provincie Antwerpen werkt mee aan de toekomstige fietsostrade tussen Mechelen en Brussel. Ze heeft een studiebureau aangesteld om het traject tussen de Brusselsesteenweg (N1) in Mechelen-Zuid en de provinciegrens in Zemst uit te werken.

Momenteel eindigt de fietsostrade nog aan station Nekkerspoel. De Vlaamse overheid investeert langs de nieuwe verbindingsweg achter het centraal station tot in Mechelen-Zuid. Vanaf de Brusselsesteenweg tot aan de grens met Zemst investeert opnieuw de provincie Antwerpen.

Uit een studie blijkt dat op dat stuk de westelijke zijde van de spoorweg het meest geschikt is om een fietsostrade aan te leggen. “Het gaat om een nieuwe fietsweg van ongeveer twee kilometer lang en vier meter breed. De deputatie heeft Evolta aangesteld om op basis van de tracéstudie de ontwerpplannen uit te tekenen”, zegt bevoegd gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA).

Het uittekenen van dat ontwerp zal zo’n twee jaar duren. De provincie Vlaams-Brabant investeert in de fietsostrade op het jaagpad langs de Zenne in Zemst en Vilvoorde.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio