© Photo News

David Goffin blijft elfde op quasi ongewijzigde ATP-ranking

David Goffin behoudt maandag de elfde plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. In de aanloop naar de World Tour Finals stonden er afgelopen week geen ATP-toernooien op de kalender. Daardoor zijn er amper verschuivingen, in de top 40 geldt het status-quo.

Goffin blijft met 2.780 punten net buiten de top tien staan. In de 02 Arena in Londen is de Luikenaar deze week eerste reserve. Om te kunnen spelen, moet hij hopen op een forfait van een van de acht deelnemers.

Helemaal bovenaan de ranking blijft alles bij het oude. Andy Murray leidt met 11.185 punten voor Novak Djokovic (10.780 ptn), die zijn titel verdedigt op de Masters. Stan Wawrinka (5.115 ptn) staat als derde op ruime afstand van de twee toppers, die in Londen onder elkaar zullen uitmaken wie 2016 als nummer 1 mag afsluiten.

Steve Darcis schuift een plaats op en is als nummer 87 de tweede Belg in de top honderd. Lager op de ranking volgen Arthur De Greef (135e, -4), Joris De Loore (175e, -1), Kimmer Coppejans (179e, -1) en Ruben Bemelmans (190e).

Meer sportnieuws