© Patrick Hattori

BAANBREKERS: Tsjing laat je op restaurant met de smartphone bestellen

Na meer dan drie jaar hard werken lanceert Tsjing eind dit jaar zijn langverwachte ‘bestel-app’ in de eerste Mechelse horecazaken. “Maar het is veel meer dan een app”, zegt CEO Mark Willems.

Marijn Silis

De 36-jarige Keerbergenaar begon in mei 2013 vanaf nul. Of beter, met een goed idee. “Dat we van thuis uit online eten kunnen bestellen, is ondertussen een evidentie geworden”, zegt Willems. “In een restaurant doen we dat nog niet. Waarom wachten op een ober als we ook met onze smartphone kunnen bestellen?”

Het Tsjing-team – vier man sterk en gehuisvest in Mechelen – is zeker van zijn stuk. Er komen op heel korte termijn vier personeelsleden bij, eind dit jaar wordt de app gelanceerd in de eerste Mechelse horecazaken. “Het lijkt een simpel product, maar dat is het niet”, stelt Willems. “Eigenlijk hebben we vier nieuwe dingen gebouwd: een app, een bar-app-plug-in, een content management systeem voor horecaondernemers en een portaal voor drankproducten.”

“We zullen data genereren die belangrijk zijn voor de markt”, vervolgt de CEO. “In de retail is er veel kennis, in de horeca nog niet. We hebben geanonimiseerde profielen van gebruikers, zien wat wanneer geconsumeerd wordt. We kunnen trends voorspellen, maar even goed aan specifieke en relevante marketing doen op een moment dat onze gebruikers er open voor staan.”

Lees meer over Tsjing en andere Baanbrekers in editie Mechelen van Gazet van Antwerpen, maandag 14 november

Lees ook: BAANBREKERS. Deze bedrijven zetten knappe koppen aan het werk

MEER OVER Baanbrekers

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio