© NDM

EuroMillions Volley League

Maaseik herpakt zich in topper tegen Aalst

Na Roeselare-Maaseik vorige week stond er ook op de vijfde speeldag een echte topper op het programma in de EuroMillions Volley League. Tegen Aalst kon Maaseik wel aan het langste eind trekken (3-1).

Klik hier voor alle uitslagen en het klassement

In een vooruitgeschoven wedstrijd eerder deze week liet Maaseik nog een punt bij Guibertin (2-3) en die misstap wilde het tegen Aalst uitwissen. Toch zag het er na de eerste set niet goed uit. De bezoekers waren sterker in het seteinde en kwamen 0-1 voor. Maar de Limburgers rechtten de rug en groeiden in de wedstrijd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-1 (23-25; 25-17; 25-22; 25-19). Maaseik komt zo - met een wedstrijd meer - voorlopig op de eerste plaats.

Zeges voor Gent en Awerpen

Gent pakte vorige week een eerste driepunter tegen Guibertin en wilde zich ook in Menen doen gelden. In de eerste set werd er nog strijd geleverd, maar gaandeweg werd de kloof tussen beide ploegen groter. Zo werd het uiteindelijk een vlotte 3-0 (27-25; 25-21; 25-13) voor de thuisploeg.

Ook Antwerpen was zoals verwacht te sterk voor Leuven. De Vlaams-Brabanders kwamen na een goede tweede set nog wel langszij, maar moesten daarna hun meerdere erkennen in de bezoekers: 17-25; 25-23; 18-25; 17-25.

Degradatietopper

Amigos Zoersel ontving dan weer het Luikse Borgworm in een degradatietopper. Daarin startten de bezoekers het best, maar gaandeweg was het Zoersel dat de nul in de rangschikking wist uit te wissen. Door drie punten te pakken, laat het de rode lantaarn aan Borgworm. Het werd 3-1 (22-25; 29-27; 25-12; 25-20).

Zondag ontvangt Guibertin nog Roeselare. De vraag is of zij, na Maaseik, ook de regerende landskampioen een punt kunnen afsnoepen.

Meer sportnieuws